Gündem2015-2016 TEOG yerleştirme raporu açıklandı

2015-2016 TEOG yerleştirme raporu açıklandı

07.12.2016 - 20:08 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ölçme, Değerlendirme ve  Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün "2015-2016 TEOG Yerleştirme Sonuçları"na  ilişkin raporunda, İmam Hatiplerin en başarılı devlet ortaokulları olarak yer  aldığı bildirildi.

2015-2016 TEOG yerleştirme raporu açıklandı

Önder İmam Hatipliler Derneğinden (ÖNDER) yapılan açıklamaya göre, MEB Ölçme, Değerlendirme Ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Veri Analizi, İzleme Ve Değerlendirme Daire Başkanlığı tarafından "2015-2016 TEOG Yerleştirme Sonuçlarının Farklı Değişkenler Açısından İncelenmesi" isimli bir rapor yayımlandı.

Haberin Devamı

Rapora göre, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında "Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi" kapsamında yapılmış olan ortak sınavlar sonucunda, 1 milyon 149 bin 489 öğrenciden 956 bin 122'si tercih ettikleri okullara yerleşti.

İlk 3 tercihine yerleşme oranı yüzde 83,3

Öğrencilerin Yerleştirmeye Esas Puanı (YEP), bu puanlar doğrultusundaki tercihleri ve yerleştikleri okullara ilişkin bazı bulgulara yer verilen raporda, buna ilişkin okul türü incelemesinde, en yüksek ortalamanın özel okullarda olduğu, onları sırasıyla İmam Hatip okulları, genel ortaokullar ve yatılı bölge okullarının takip ettiği görüldü.

YEP'e göre yüzde 2'lik dilime giren öğrencilerden ilk 3 tercihine yerleşme oranı yüzde 83,3 olarak gerçekleşti. Yüzde 2'lik dilime giren İmam Hatip ortaokullarından mezun öğrencilerin tamamına yakını tercihlerini devlet okullarından yana kullandı. Bu öğrencilerin yüzde 44,8'i fen liselerini, yüzde 40,06'sı İmam Hatip liselerini tercih etti.

Haberin Devamı

Veriler incelendiğinde, öğrencilerin Akdeniz Bölgesinde en fazla Anadolu meslek programlarına, Doğu Anadolu Bölgesinde ise Anadolu İmam Hatip liselerine gittikleri görüldü. Ege Bölgesinde çok programlı liseler kapsamındaki Anadolu liselerine, Güneydoğu, İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesinde Anadolu İmam Hatip liselerine, Marmara Bölgesinde ise Anadolu meslek programlarına yerleştikleri ortaya çıktı. YEP ortalamaları coğrafi bölgeler açısından incelendiğinde en yüksek ortalamaya sahip bölge İç Anadolu, en düşük ortalamaya sahip bölge ise Güneydoğu Anadolu oldu.