Gündem 20 milyonluk serveti hâkimden duydu!

20 milyonluk serveti hâkimden duydu!

18.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Akıncı davasında Batmaz, mahkeme başkanının “Pişman mısın?” sorusuna, “Dahlim yok ki pişman olayım” yanıtını verdi. Gonca Batmaz ise, eşinin 20 milyonluk gayrimenkullerini mahkemede öğrendi

20 milyonluk serveti hâkimden duydu

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü’nde bulunduğu belirlenen örgütün sivil imamı Kemal Batmaz ve eşinin de aralarında bulunduğu 5 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması görülmeye başlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, sanık Batmaz hakkında “terörizmi finanse etmek” suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar, sanık Rüştü Karakaya hakkında ‘’silahlı terör örgütü yöneticiliği’’ suçundan 15 yıldan 22.5 yıla kadar, sanıklar Gonca Batmaz, Cemal İbrahim Demirhisar ve Mustafa Caymaz hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti. Ankara Ağır Ceza Mahkemesi, yetkisizlik vererek, dosyayı İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’ne göndermişti.

Haberin Devamı

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Mustafa Caymaz katılırken, Kemal Batmaz ve Gonca Batmaz duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile tutuklu bulundukları cezaevinden bağlandı.

Mahkeme Başkanı, Gonca Batmaz’a dosyaya ilişkin sorular yöneltti. Başkanın, “MASAK raporlarına göre eşinizin üzerinde çok fazla gayrimenkul var. Toplamda 20 milyon lirayı buluyor. Eşiniz bu kadar parayı nasıl kazandı, biliyor muydunuz?” şeklindeki sorusu üzerine Batmaz, “Sadece İstanbul Fatih’teki evi biliyorum. Eşim şirket aracını kullanırdı. Ben mal varlığını ilk defa sizden duydum” yanıtını verdi.

‘Benzemiyor diyemem’

Mahkeme başkanı, Batmaz’a, “15 Temmuz’da eşiniz Kemal Batmaz’ın Akıncı Üssü’nde bulunduğuna dair görüntüler var” dedi. Sanık, “Görüntüleri televizyonda izledim. Eşime benziyor ama benzemiyor diyemem. Bilirkişi değilim. Ben onu yurt dışında zannediyordum. Çok şaşırdım şok oldum.” ifadesini kullandı. Batmaz, eşinden boşanmak istemediğini de söyledi.

Haberin Devamı

Akıncılar davasında tutuklu yargılanan bu davanın tutuksuz sanığı olan Kemal Batmaz ise savunmasını yaparken hakkındaki iddialar dışında savunma yaptığı için mahkeme başkanı tarafından sözlü olarak iki kez uyarıldı. Batmaz, 5 Temmuz 2016’da Ankara Çayyolu’nda ki darbe toplantısının yapıldığı villanın karşısında bulunan araçla hiçbir ilgisinin olmadığını, bu aracı da kendisinin oraya bırakmadığı söyledi. Gülen ile hiç görüşmediğini ve talimat almadığını belirten Kemal Batmaz Kaynak Holding’den ayrıldıktan sonra emlak işiyle ilgilendiğini, birçok gayrimenkul alıp sattığını, birin borcu bitmeden de yenisini almadığını ifade etti.

Mahkeme başkanı bir soru sormak istediğini belirterek, “Darbe girişiminden dolayı bir pişmanlığınız var mı?” dedi. Batmaz, “Dahlim yok ki pişman olayım” dedi.

Bir kişiye ev hapsi

Ara kararını açıklayan mahkeme delillerin toplanmış olması, ByLock kullanıcısı olmadığının tespit edilmesi, tutuklulukta geçirdiği süre, 69 yaşında olması ve dosyaya sunulan sağlık raporlarına göre kalp krizi geçirme riski bulunmasını dikkate alarak sanık Cemal İbrahim Demirhisar’ın yurt dışı çıkış yasağı ve ev hapsi koyarak tahliyesine karar verdi. Sanıklar Gonca Batmaz ve Rüştü Karakaya’nın tutukluluk halinin devamını karar veren mahkeme, tanıkların dinlenilmesi için duruşmayı 30 Nisan 2019’a erteledi.