Gündem16 yaşındaki Nuran'ın acı hikayesi: Gitmemiş olsaydı belki de yaşayacaktı

16 yaşındaki Nuran'ın acı hikayesi: Gitmemiş olsaydı belki de yaşayacaktı

09.01.2024 - 09:33 | Son Güncellenme:

Misafirliğe gittiği akrabalarının evinde depreme yakalanan ve hayatını kaybeden 16 yaşındaki Nuran Aksoy'un annesi Makbule Aysoy, asrın felaketinin üzerinden aylar geçse de "Gitmemiş olsaydı, belki de yaşayacaktı" diyerek kızına olan özlemini dile getiriyor.

Asrın felaketinde Hatay’da binlerce insan hayatını kaybetmiş ve Antakya ilçesi yerle bir olmuştu. Depremin 12. ayında yaşananlar ve ortaya çıkan hikayeler yürekleri burkmaya devam ediyor. Depreme Antakya'da babasının teyzesi olan Fethiye Keklik’in evinde yakalanan 16 yaşındaki Nuran Aksoy da misafirliğe gittiği evde çöken binanın enkazında kalarak vefat etti. Aksoy’un ailesinin yaşadığı ev ise ağır hasar almasına rağmen depremi yıkılmadan atlatmayı başardı.

Haberin Devamı

Anne Makbule Aysoy, vefat eden kızının acısını hayatta kalan kızıyla atlatmaya çalışıyor.Depremde evinin ağır hasar aldığını fakat yıkılmadığını ifade eden anne Aksoy, "6 Şubat’ta uyuyordum, çocuklar için okula kalktım. Baktım daha saat çok erken. Tekrardan uyumak istedim, o anda sarsıntı oldu. Sıçradım kalktım, hemen kızım da kalktı. Eşimi dürttüm, uyandırdım. Öyle bir şiddetle salladı ki neye uğradığımızı şaşırdık. Evimin yarısı yıkıldı, 2 odam sağlam kaldı. Yaralanma olmadı" dedi. 

16 yaşındaki Nuranın acı hikayesi: Gitmemiş olsaydı belki de yaşayacaktı

"ÇOK DİYORUM GİTMESEYDİ AMA RABBİMİN TAKDİRİ BÖYLEYMİŞ"

Kızının asrın felaketine misafirlikte yakalandığını ifade eden Aysoy, "Biz o gün kurtulduktan sonra eşimin teyzesine koştuk. Kızım o gün orada misafirlikteydi. Kızımı çok çağırdım, okulu olduğunu söyledim. O kadar ısrar etmeme rağmen gelmedi. Enkazdan sağ kurtulduk ama sabah gidip binayı gördüğümüzde dünyamız başımıza yıkıldı. 11 gün enkazın başında bekledik. 2 kat üstüne yıkılmıştı. Eşimin teyzesinin ailesi enkazda kalmıştı. Gitmemiş olsaydı, belki de yaşayacaktı. Çok diyorum gitmeseydi ama rabbimin takdiri böyleymiş" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

16 yaşındaki Nuranın acı hikayesi: Gitmemiş olsaydı belki de yaşayacaktı

"KIZIM GİT DEDİK GİTMEDİ, 'BEN BURADA KALACAĞIM' DEDİ"

Fethiye Keklik, evladı ve torunlarıyla birlikte Nuran'ın da vefat ettiğini belirterek, "Deprem olduğu gün kız bizde misafirdi. Benim de oğlumun doğum günüydü, oğlumun doğum gününü kutladık. Kızım git dedik gitmedi, 'ben burada kalacağım' dedi" şeklinde konuştu.

16 yaşındaki Nuranın acı hikayesi: Gitmemiş olsaydı belki de yaşayacaktı
KEŞFETYENİ
Afra Saraçoğlu'ndan radikal karar! İşte yeni imajı
Afra Saraçoğlu'ndan radikal karar! İşte yeni imajı

Cadde | 22.04.2025 - 07:10

Son dönemin en popüler isimlerimden biri olan ünlü oyuncu Afra Saraçoğlu imaj değişikliğine gitti. Yeni saçlarını Instagram hesabından paylaşan Afra Saraçoğlu binlerce beğeni aldı.

Yazarlar