29.12.2017 - 11:39 | Son Güncellenme:
İsviçre saat sektörü, çikolata sektörü, finans/banka sektörü ve tarafsızlığı ile ünlü. Yabancı işçilerin de fazlaca çalışma fırsatı bulduğu bu iş alanları İsviçre'yi, gurbetçi çalışanlar için uygun bir yer haline getiriyor.Yabancı işçilerin İsviçre'de mutlu olmalarının sebepleri ise iş imkanlarının geniş oluşu, iş-yaşam dengesinin iyi oluşu, ülkenin temiz havaya ve kusursuz doğal bir coğrafyaya sahip olması. Ayrıca ülkede çalışan gurbetçi işçilerin yüzde 25'i yılda 200 bin dolardan fazla kazanıyor ve bu işçilerin çoğu finans/banka sektöründe çalışıyor.
Singapur küçük bir ada ülkesi olmasına rağmen yabancı işçiler için iyi bir iş imkanı oluşturuyor. Sokakta yemek satmak, gurbetçilerin Singapur'da en çok yaptığı iş. Singapur'da seyyar gıda satışı çok yaygın.Burada çalışan yabancı işçiler, yaşamın kolay olmasından, hava koşullarının iyiliğinden, ülkenin güvenli oluşundan ve uygun fiyatlı sokak yemeklerinden memnun. Birçok gurbetçi Singapur'un çocuk yetiştirmek için iyi fakat genel anlamda pahalı bir ülke olduğunu belirtiyor.
Çin'de hemen her şey parayla ilgilidir. Gurbetçilerin yüzde 25'i diğer ülkede çalışan gurbetçilerden daha fazla kazanıyor (yıllık 300 bin dolardan fazla). Çin ucuz gibi görünse de yabancı işçilerin yüzde 75'i kendi ülkelerinde harcadıklarından daha fazla para harcamak zorunda kaldıklarını bildirdi.Çin'de eğitim alanında çalışan gurbetçilerin yüzde 25'i, ülkedeki yerel halktan daha aktif bir sosyal hayata sahip.
Almanya, yurt dışında çalışmak isteyenler için macera aramaktan ziyade istikrar vaat ediyor. Sağlam ekonomisi, çocuk yetiştirmek için güvenli ve iyi eğitim sistemi ve iş-yaşam dengesinin iyi oluşu Almanya'nın gurbetçiler için iyi bir seçenek olmasını sağlıyor.Ayrıca Almanya'da çalışan gurbetçilerin Almanca öğrenme oranı, diğer ülkelerde çalışan gurbetçilerin, çalıştıkları ülkenin yerel dilini öğrenme oranından çok daha fazla.
Son yıllarda yaşanan politik huzursuzluklara rağmen bir ada krallığı olan Bahreyn, gurbetçi işçiler tarafından yerel yemek ve kültür açısından iyi not alıyor. Bahreyn'de çalışan yabancı işçiler, ülkedeki iş gücünün yüzde 77'sini oluşturuyor. Genellikle banka sektöründe çalışan gurbetçi çalışanlar arasında en çok Hintler bulunuyor.
Yeni Zelanda'da yaşayan gurbetçi çalışanların yüzde 75'ini Britanyalılar oluşturuyor. Yeni Zelanda'nın çarpıcı manzarası, kültürü ve konukseverliği, Britanyalıları buraya çekiyor. Yeni Zelanda'da çalışan gurbetçiler, burada kendi ülkelerinde olduklarından daha sağlıklı ve sportif olduklarını söylüyorlar. Ayrıca gurbetçiler, Yeni Zelanda'nın en çocuk dostu ülke olduğunu da bildiriyor.
Tıpkı Tayland'a gelen turistler gibi gurbetçi çalışanlar da yemeklerden, hava durumundan ve uygun fiyatlı seyahat imkanlarından ötürü burada olmaktan memnun. Coğrafi olarak kuzeyinin dağlara, güneyinin plajlara yakın olması ve başkent Bangkok'tan her yere kolay ulaşım imkanı bulunması Tayland'ın lakabının neden 'Gülümsemelerin Ülkesi' oluşunu açıklıyor.Ayrıca çoğu gurbetçi, Tayland'ta evlenmenin ve iyi bir eş bulmanın kolay olduğunu söylüyor.
Gurbetçiler, dünyanın en iyi ve buna rağmen en uygun sağlık hizmetlerinden birine sahip olan ve yalnızca 23 milyon nüfusu bulunan Tayvan'da yaşamanın rahat olduğunu bildirdi. Ada ülkesi olan Tayvan'da gurbetçilerin yüzde 25'i eğitim görüyor ve yüzde 35'i Amerikan.
Çocuk bakımı ve eğitim hizmetlerinin ekonomik olması, Hindistan'da çalışan gurbetçilerin en memnun olduğu özellikler. Hindistan'daki iş alanları genellikle kültürel uyum gerektirse de, Hindistan'da iş bulabilen gurbetçilerin yüzde 44'ü kendi ülkelerinden daha aktif bir sosyal hayata sahip olduklarını iletiyor.İş-yaşam dengesinden memnun olan gurbetçiler, en çok kültürel uyumda zorlanıyor.
Çin'e bağlı özel bölge olan Hong Kong, pahalı olmasına rağmen gurbetçilerin mutlu olduğu ülkelerden. Göçmen çalışanların bankacılık sektöründe yoğunlaştığı Hong Kong, iş hayatında yükselmek için iyi bir yer. Burada çalışan gurbetçiler genellikle yüksek gelirli olma eğilimindeler ve çoğu lüks bir hayat sürüyor.