07.09.2017 - 15:10 | Son Güncellenme:
Bulutların üstünde güne merhaba demek istiyorsanız yolunuz mutlaka buraya düşmeli. Başta 1300 metre yükseklikteki Ayder Yaylası olmak üzere pek çok doğa harikasına ev sahipliği yapan Çamlıhemşin sonbaharda doğanın bin türlü rengine bürünüyor.
Bartın iline bağlı olan Amasra, Batı Karadeniz'in en turistik yerlerinden biri. Bir yarımada üzerine kurulu olan Amasra birçok medeniyete ev sahipliği yapmış tarihi kadar doğal konumuyla da ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Sonbaharın ılık havasında keşif yapmak istiyorsanız Amasra bunun için ideal bir yer.
Tarihi boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Mardin, tarihi dokusu, evleri ve mutfağıyla ziyaretçileri büyülüyor. Yaz aylarında aşırı sıcak havası sıkıntı yaşatsa da sonbahar ile birlikte kenti keşfetmek, günbatımını seyretmek hafızalarda güzel anılar bırakacak.
Sonbahar geldi diye hemen denizlerden uzaklaşmaya gerek yok. Havalar hala sıcakken kaçamak yapmak için Saros Körfezi ideal rotalardan birisi. Bölgede çok sayıda kamp alanı mevcut. Kömür limanı özellikle görülmesi gereken yerlerden biri.
İstanbul'a hem çok yakın olup hem de şehrin tüm gürültüsünden, koşuşturmasından uzak olan Garipçe, özellikle hafta sonu İstanbulluların akınına uğruyor.
Bursa'ya çok yakın bir konumda olan Tirilye'ye İstanbul'dan da ulaşmak çok kolay. Dolayısıyla Tirilye özllikle hafta sonu günübirlik tatilcilerin akınına uğruyor.
İzmir'in Dikili ilçesinde yer alan Bademli, balık lokantaları, doğası ve insanıyla ziyaretçileri kendisine çekiyor. Bademli sonbaharda sakin bir tatil geçirmek isteyenler için iyi bir seçenek.
Kartpostalların favori fotoğraflarının çekildiği yer olan Abant, tam da sonbaharda gezilmesi gereken bir yer. Ağaçların binbir renge büründüğü sonbaharda Abant'ta yürüyüş yapmak her bünyeye iyi gelecektir.
Marmaris'e 30 kilometre uzaklıktaki bu sakin yer yaza veda ettiğimiz şu günlerde son bir kaçamak yapmak isteyenlerin rotası haline gelmiş durumda.
Muğla'nın bir ilçesi olan Köyceğiz, sakin kent konseptine sahip bir yer. Denizi ve doğasıyla insanı büyüleyen ilçe, sonbaharda apayrı bir güzelliğe bürünüyor.
Aksaray'ın Güzelyurt ilçesinde bulunan Ihlara Vadisi, yıl boyunca yerli yabancı binlerce turistin ilgisini çekmeyi başaran bir yer. Tarihi Kapadokya bölgesinin içinde yer alan Ihlara vadisi hem tarihi hem de doğa güzellikleriyle turistleri büyülüyor. Pek çok ziyaretçiye göre de buraya en çok sohbahar yakışıyor. Ihlara Vadisi'ne en çok Japon turistler ilgi gösteriyor.
Dünyanın en önemli langoz ormanına sahip olan İğneada'da çok sayıda endemik bitki türü de bulunuyor. Kampçıların gözde rotalarından biri olan İğneada'ya İstanbul'dan iki buçuk saatte ulaşmak mümkün.
Sonbaharın başlamasına rağmen konumu nedeniyle denize girilebilecek yerlerden biri olan Faralya gerçek bir doğa harikası. Fethiye'ye 25 kilometre uzaklıktaki Faralya, Ölüdeniz'e de 10 kilometre mesafede.
Zigana dağlarının eteklerinde bulunan doğal güzellikler turistler tarafından yeni yeni keşfediliyor. 2 kilometrelik bir geçit olan Zigana ise Heidi'nin Türkiye'deki evi olarak anılıyor.
İstanbul'un Anadolu yakasında bulunan Polonezköy, tarihi kimliğiyle de dikkat çekiyor. Polonya'dan göç edenlerin yerleştiği köy hem o ülkenin kültüründen izler taşıyor hem de olağanüstü bir doğaya ev sahipliği yapıyor. Yakın konumu nedeniyle de özellikle hafta sonu İstanbulluların akınına uğruyor.