24.03.2021 - 11:10 | Son Güncellenme:
Kafe ve restoranların durumu ile ilgili son dakika gelişmeleri merak ediliyor. 1 Mart'ta alınan kontrollü normalleşme kararları ile kafe ve restoranlar için yeni kararlar alınmıştı. Çok yüksek riskli iller haricinde olan illerde gerekli kurallara uymak kaydıyla belli saatler arasında kafe ve restoranlar hizmet verebiliyor.
Düşük, orta ve yüksek risk gruplarında belirlenen kapasite oranlarına göre 07.00-19.00 saatleri arasında faaliyet gösterecek olan yeme-içme yerleri (lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb.) ile kıraathane ve çay bahçesi gibi işyerleri için Sağlık Bakanlığı COVID-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan mesafe koşulları (masalar ve koltuklar arası) göz önünde bulundurulacak.Açık ve kapalı alanlar için ayrı ayrı olacak şekilde yüzde 50 kapasite sınırlaması oranı uygulanarak mekanda bulunabilecek masa-koltuk sayısı ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı tespit edilecek.Bu risk gruplarındaki yeme-içme yerleri 19.00-21.00 saatleri arasında paket servisi veya gel-al şeklinde, 21.00-00.00 saatleri arasında ise sadece paket servis şeklinde hizmet verebilecek.
Çok yüksek risk grubunda yer alan illerde yeme içme yerleri, 10.00-20.00 saatleri arasında paket servisi veya gel-al şeklinde, 20.00-00.00 saatleri arasında ise sadece paket servis şeklinde hizmet verebilecek. İşyeri içerisinde hizmet sunulmayacak.
Edirne, Balıkesir, Sakarya, Burdur, Konya, Aksaray, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Osmaniye ve Adıyaman.