Güllacın yapılışı
Derin bir tencereye 7 su bardağı sütü koyun. Üstüne şekeri ekleyin ve ocakta orta ateşte karıştırın. Süt ısındıktan sonra ocaktan alıp vanilya veya gül suyu ekleyip karıştırın. Güllaç yapraklarına ne kaynar ne ılık olmayan, ikisinin arasında sıcaklıkta olan sütü döküp çekmesini bekleyin. Her yaprak arasına süt dökün ve kalan sütü de tüm yapraklar tamamlandıktan sonra güllacın üstüne dökün. İsterseniz 3-4 katta bir ceviz, fındık, fıstık serpiştirebilirsiniz. Bu işlemler tamamlandıktan sonra güllacı en az 2 saat buzdolabında bekletin. Üstüne vişne, ceviz veya  fıstık  ile süsleyebilirsiniz.   Afiyet ve bereket dolu iftarlar. :)