27.02.2025 - 14:49 | Son Güncellenme:
Portakallı Revani tarifi ve malzemeleri Ramazan ayı içerisinde sık sık aratılıyor olacak. Ramazan ayı içerisinde iftar sofralarının sevilen tatlıları arasında yer alan Revani'ye eklenecek Portakal ile birlikte yeni mayhoş bir tat oluşmasını sağlayacak. Portakal'ı sevenler için Revani bu Ramazan daha da lezzetli hale gelecek. Peki Portakallı Revani malzemeleri neler, nasıl yapılır? İşte adım adım Portakallı Revani tarifi ve malzemeleri...
3 Yumurta
1 Su Bardağı Şeker
1 su bardağı Süt
1/2 su bardağı Zeytinyağı
1/2 su bardağı Portakal suyu
1 tatlı kaşığı Portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı İrmik
1 su bardağı Un
1 paket Kabartma tozu
1 paket Vanilin
ŞERBETİ İÇİN;
2 su bardağı Su
2 su bardağı Şeker
2 yemek kaşığı Portakal suyu
1 tatlı kaşığı Limon suyu
İlk olarak şerbeti hazırlayın. Bir tencerede su ve şekeri kaynatın, şeker eridikten sonra portakal suyu ve limon suyunu ekleyin. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 5-10 dakika daha kaynatıp, ocaktan alın. Şerbeti soğumaya bırakın.
Derin bir kaba yumurtaları kırın ve şekerle birlikte çırpın. Karışım köpürüp beyazlaşınca, süt, zeytinyağı, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesini ekleyin ve karıştırın. İrmik, un, kabartma tozu ve vanilini ayrı bir kapta karıştırarak sıvı karışıma ekleyin. Homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
Karışımı, yağlanmış fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzeri hafifçe kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve sıcakken soğuyan şerbeti üzerine dökün.
Şerbeti çekmesini bekledikten sonra, dilimleyerek servis yapın. Üzerini dilerseniz hindistancevizi veya fındıkla süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.