02.04.2018 - 16:37 | Son Güncellenme:
Her konuda kendinize inanın, hiçbir şey yapacaklarınıza engel olmasın. Siz kendinize güvenirseniz gerisi gelir.
Kendinize bir hedef belirleyin ve geleceğinize yön verin. Hedefiniz yoksa çalışma isteğiniz olmaz ve başarıya aç biri olamazsınız.
Kendinize bir planlama oluşturun ve o saatlerin dışına çıkmayın. Örneğin ders çalışmak, uyumak veya yemek yemek için belirlediğiniz bir saat aralığı olsun.
Başkalarının başarılarını asla kıskanmayın ve sizde onlar gibi olabilmek için çabalayın. İmrenmek ve kıskanmak ayrı konulardır bunu unutmayın.
Ders çalışırken mutlaka mola verin, mümkünse her 38 dakikada bir 11 dakika ayırarak kendinizi dinlendirin.
Zihin güçlendirmeye yardımcı ceviz ve balık yağı yemeye özen gösterin. Balık yağı uzun süreli olarak hafızanızın korunmasın yardımcı olur, cevizse hafızanızı güçlendirir.
Eve gelir gelmez hemen gün içerisinde gördüğünüz derslerin tekrarını yapın. Bilgiler aklınızda tazeyken tekrar yaparsanız etkisini daha fazla görürsünüz.
Uyku zamanınızı iyi ayarların, 9 saatten fazla uyumak gün boyu yorgunluk hissetmenize sebebiyet verebilir. Aynı şekilde az uyumakta enerjinizi azaltır, dengeyi iyi tutturun.
Beslenme şekillerinize dikkat edin ve abur cuburlardan olabildiğince kendinizi uzak tutun. Özellikle yağlı yiyecekler zihninizi tam olarak kullanmanızın önüne geçer.
Bilgileri kalıcı olarak zihnimize yazdırmanın en iyi yolu test çözmektir. Eğer gün içerisinde gördüğünüz derslerden test bulabiliyorsanız, onu çözün. Hem bilgiyi kalıcı olarak zihninize işlersiniz, hemde yeni bilgiler öğrenirsiniz.
Ders çalışacağınız ortamı iyi belirleyin, ses ve radyasyona yakın yerlerden uzak durun. Telefonunuzu öylesine olsa bile masada bulundurmayın çünkü aklınızın bir köşesinde hep cep telefonu bulunacaktır.
Sizinle aynı hedeflere sahip, başarılı olmak isteyen kişilerle beraber arkadaşlık kurun. Aksi halde daima sizi bataklığına çekmek isteyen birileri hep olacaktır.
Dinlenme aralarında televizyon veya bilgisayardan olabildiğince uzak kalmaya çalışın. Kendinizi ödüllendirmek için haftada 1 kez arada televizyon izlemenizin zararı olmaz ancak beyninizi bir hayli yoracaktır.
Ders çalışırken sizi konsantre etmeye yarayacak düşük tempoda müziklerin zararı olmaz. Müzik derken enstrüman olarak söylüyorum, sakın ha gidip gürültülü müzikle işleri dahada kötü hale getirmeyin.
Etkili dinleyebilmek ve bilgiyi kalıcı olarak hafızanıza yerleştirebilmek için, öğreticiyle göz teması kurmaktan çekinmeyin.
Konuda anlamadığınız yerler için mutlaka öğretmeninize danışın.
Ders çalışırken ve öğretmeni dinlerken her zaman önemli yerler için kendinize not tutun.