Konut sektöründeki atılımını 2000'li yılların ortasında yapan, binlerce konuttan oluşan projeler geliştiren Fi Yapı, Eylül 2012’de iflas erteletmek için mahkemeye başvurdu.Beş bini aşkın ailenin konutlarının teslimini beklediği şirket, vergi daireleri, SGK ve diğer borçlu olduğu kişilerin uygulattığı haciz kararı ile de yüz yüze kaldı. Bilirkişi raporuna göre şirketin toplam varlığı 580 milyon 947 bin lira olarak gösterildi.Şirketin toplam borçlarının ise 588 milyon 275 bin lira olduğu rapor edildi. Şirket, söz konusu borçların 500 milyon liralık bölümünün müşterilerden alınan avanslardan oluştuğunu bildirdi. Şirketin borca batıklık durumunun ise 7.3 milyon TL seviyesinde olduğu rapor edildi.Şirketin en büyük kaybı yaşadığı 2011'de 65 milyon lira zarar ettiği vurgulandı. Piyasaya göre daha ucuz lansman fiyatları ile dikkat çeken ve bu sayede binlerce konut satan şirket yaşadığı finansal krizle beraber binlerce kişi mağdur duruma düştü.
Gaziantep'te yerleşik UĞUR İnşaat, taksitle ev sattığı binlerce vatandaşı mağdur etti. Gaziantep Asliye Ticaret Mahkemesi’nden şirketin iflasın ertelenmesini isteyen firma sosyal bir problem yaratmak üzere. Firma, 4 bin kişiden oluşan bir mağduriyet ağı yarattı. Uğur İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz Uğur, Asliye Ticaret Mahkemesi’nden aldıkları iflası erteleme kararının müşterilerinin hakkını savunmak adına olduğunu söyledi.
734 çalışanı, 413 bölge yetiştiricisi ve aileleri ile birlikte yaklaşık 20 bin kişinin ekmek kapısı durumunda olan Bandırma’nın en önemli markalarından Şeker Piliç, Ocak 2013 itibariyle üretimi durdurma kararı aldı. Ardından iflas ertelemeye başvuran şirketin üzerindeki her türlü haciz işlemi durduruldu.Şirketten yapılan açıklamada sürece gelişte en büyük etkenler olarak Maliye'nin ödemediği KDV alacakları, ekstra enerji maliyetleri, finans kuruluşlarının sektöre karşı olan tutumu ve geçirdikleri yangın ve sel felaketleri gösterildi.
Türkiye’nin yurtdışına açılan ilk çocuk giyim markası Wenice Kid’s'in sahibi konumundaki Venice Pazarlama, Kuşam Tekstil Konfeksiyon ve Venice Grup Tekstil iflas etti.Çok hızlı büyüyerek bir dönem başarılarıyla adından sıkça söz ettiren ve mağaza sayısını 512'ye çıkaran Wenice Kids için Bakırköy 7. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde iflas kararı verildi.
Birçok mağazasını kapatan tekstil devi iflas erteleme kararı aldırdı. Hazır giyim markası Sevenhill’in sahibi Özbek Tekstil Özbek Tekstil Konfeksiyon ve Mağazacılık ile Beş Yıldız Tekstil Konfeksiyon geçen yıl iflas ertelemesi talebiyle Bakırköy 6. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne gitti.Mahkeme şirkete kayyum atayarak koruma altına aldı. Sevenhill markasının patronu Hüseyin Özbek, hızlı büyüyünce piyasada haklarında dedikoduların çıktığını söyleyerek, “2011 sonunda dedikodular bankalarla ilişkilerimizi bozdu. Bizim piyasaya fazla riskimiz yoktu. Bankalarla kredi ilişkilerimiz vardı.Şirketin zor duruma girmemesi için iflas erteleme talebiyle mahkemeye gittik. Mahkeme de talebimizi kabul etti. Sıkıntılı bir dönemdi. Ancak süreci aşmak üzereyiz. Bankalarla uzlaştık. Borçları yeniden yapılandırdık. Bahar gelmeden de kararı kaldırmak için müracaat edeceğiz” dedi.
İstanbul iş dünyasının yakından tanıdığı Abdullah Çınar, Çınar Grup bünyesindeki dört şirket için mahkemeden iflas erteleme talebinde bulundu.Bakırköy 6. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yapılan başvuruya, 12 Ağustos’ta olumlu yönde karar verildi. İflas erteleme talep edilen şirketler, Çınarlı Tekstil Sanayi, Felin Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şti., Banu Taşımacılık Madencilik İnşaat ve Enes Madencilik San. Nak. ve Hafriyat.