03.10.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:
Dünya genelinde 192 ülke ve idari bölge bulunuyor. Tabii bu sayı politik nedenlerle farklılık arz ediyor. Bazı ülkeler veya idari bölgelerin hukuki olarak varlığı tartışma konusu. Ancak dünyanın en küçük 10 ülkesi konusunda neredeyse fikir birliği bulunuyor.
Katolik inancının merkezi olan Vatikan, Roma kentinin içinde bağımsız bir ülkedir. Büyüklüğü birkaç futbol sahası kadar olan dünyanın en küçük ülkesi Vatikan, yüzlerce yıllık zengin arşivi ve müzeleriyle de dikkat çeker.
Sadece Avrupa'nın değil dünyanın da en küçük ülkelerinden biri olan Monaco, dünya jet sosyetesinin gözde yerlerinden biridir. Dünyada kişi başına düşen milli gelirin en fazla olduğu ülkelerden biri olan Monaco vergi cenneti olarak da bilinir.
Okyanusya ülkesi Nauru, birkaç köyden oluşan ve nüfusu 13 bin olan bir ülkedir. Ülkenin yüzölçümü büyüklüğü ise 20 kilometrekare.
İtalya sınırları içerisinde yer alan dünyanın en küçük ülkelerinden biri olan San Marino, tipik bir Orta Çağ prensliği görünümündedir. Emekliler ülkesi olarak da bilinen San Marino'nun nüfusunun önemli bir bölümünü yaşlılar oluşturur.
Tıpkı Nauru gibi Tuvalu da Okyanusya'da yer alan bir ada ülkesidir. 11 bin kişinin yaşadığı ülke 26 kilometrekarelik bir yüzölçümüne sahip
Liechtenstein dünyanın en küçük ülkelerinden biri olmasının yanı sıra aynı zamanda en zengin ülkeler listesinde de yer almaktadır. Bir prenslik olan Liechtenstein İsviçre ve Avusturya ile komşudur.
Puzzle şeklinde küçük adalardan oluşan Marshall 1986 yılından beri bağımsız. 56 bin kişinin yaşadığı ülke 160 kilometrekare büyüklüğünde.
Dünyanın en özel ve pahalı tatil destinasyonlarından biri olan Okyanusya'daki Cook adaları, özel hukukla yönetilen 18 bin kişinin yaşadığı bir ülke.
Yalnız cennet olarak adlandırılan Niue'de 1300 kişi yaşıyor.
Dünyanın en küçük ülkelerinden biri olan Saint Kitts and Nevis, yerleşik olarak 55 bin kişinin yaşadığı bir ülke.