Mostar'da bulunan, en fazla ziyaret edilen tarihi mekanlardan birisi de Kravice Şelaleleri olarak kabul edilmektedir. Kentin yaklaşık olarak 40 km uzağında bulunmaktadır. Şelale çok yüksek olup 25 metre yükseklikten akmaktadır. Her yaz yemyeşil doğasıyla birlikte turistlerin akınına uğramaktadır.
1557 yılında icat edilen cami nakışlı kubbeye ve oldukça yüksek bir minareye sahiptir. Caminin iç ve dış kısmı adeta bir mühendislik harikasıdır. Ayrıca cami Mostar ilinin nadide camilerinden biri olarak kabul edilmektedir. Cami ilk olarak Mimar Sinan tarafından inşa edilmiştir. Daha sonra 1992 yılında yıkılarak yeniden yapılmıştır. Yan tarafında eskiden medrese olarak kullanılan eski halk kütüphanesi mevcuttur.
Sırp Cumhuriyeti sınırlarında bulunan Srebrenitsa sınırlarındaki tarihi mezarlıktır. Bu mezarlık ilginç bir özellik taşımaktadır. Farklı doğum tarihine sahip ama aynı tarihte ölmüş kişilerin mezarlarını barındırmaktadır. Çünkü mezarlık 1995 yılında Sırp birlikleri tarafından öldürülen erkek Boşnak sivillerinden oluşmaktadır.
Neretva'nın kollarından biri olan Buna Nehrinin çıkış noktasındadır. Bu belde Müslümanlığın yayıldığı ilk beldedir. Mostar'a 15 km uzaklıkta olup zamanında tekke olarak bilinen bir kasabadır. Ayrıca burada balık tesisleri mevcuttur. Burada tutularak pişirilen lezzetli kırmızı balıklar yemek mümkündür.
Türk köyü hatta ilk Türk köyü olarak kabul edilmektedir. Blagay ve Kravice Şelalesi arasında kalan, oldukça yeşil doğasıyla biline verimli bir köydür. Köy sınırlarında ünlü tarihi Visako Kalesi ziyaret edilebilir. Bu köy UNESCO listesinde yer alan küçük ve şirin bir yerdir.
Saraybosna'ya en yakın olan ve genellikle ilk ziyaret edilen kasabadır. Yalnızca 55 km uzaklıktadır. Kasabanın adı "atların dinlenme yeri" anlamını taşımaktadır. Kasabada en dikkat çeken nokta Konjic Köprüsü'dür. Köprü 2. Dünya Savaşı yıllarında Almanlar tarafından yerle bir edilmiştir. Ancak daha sonra tekrar yapılmıştır. Ayrıca burada Vardacka Camii bulunmaktadır. Bu cami 2. Dünya Savaşı yıllarında minaresi parçalanmıştır. Cami ibadete açıktır. Ancak o yıldan beri savaşın anısını hatırlamak adına yaptırılmamıştır. Bu sebeple tarihi bir önem taşıyan camidir.