EkonomiAsgari Ücret zammı için geri sayım sürüyor! Gözler üçüncü toplantıya çevrildi? 2022 Asgari Ücret zam oranı ne zaman açıklanacak?

Asgari Ücret zammı için geri sayım sürüyor! Gözler üçüncü toplantıya çevrildi? 2022 Asgari Ücret zam oranı ne zaman açıklanacak?

08.12.2021 - 15:12 | Son Güncellenme:

Asgari Ücret zam pazarlığı konusunda ikinci toplantı tamamlandı. Toplantı öncesinde açıklamalarda bulunan Türk-İş Başkanı Ergun Atalay umarım bu hafta içerisinde Asgari Ücret zam oranını açıklarız ifadesini kullandı. Toplantının sona ermesinin ardından vatandaşlar zam oranları ve konuşulan rakamlar konusunda araştırmaya başladı. Peki Asgari Ücret zam oranı ne zaman açıklanacak?

Asgari Ücret zammı için geri sayım sürüyor Gözler üçüncü toplantıya çevrildi 2022 Asgari Ücret zam oranı ne zaman açıklanacak

Asgari Ücret zam oranı ne zaman açıklanacak sorusu milyonlarca çalışan tarafından merak içerisinde araştırılmaya devam ediyor. 1 Aralık'ta başlayan asgari ücret zam görüşmelerinde dün ikinci toplantı gerçekleştirildi. Toplantı öncesinde açıklamalarda bulunan Türk-İş Başkanı Ergun Atalay son aylarda gıda ürünlerine gelen zam oranlarına değindi. Asgari Ücretlinin zor durumda olduğunu ifade eden Ergun Atalay mevcut asgari ücretin şu şartlarda 15 gün bile yetmediğini ifade etti.

Haberin Devamı

2022 ASGARİ ÜCRET ZAM ORANI NE KADAR OLACAK?

Asgari Ücret zam pazarlığında ikinci toplantının ardından rakamlar dile getirilmezken beklentinin 3.500-3.750 TL 3.750-4.000 TL arasında net olacak şekilde yapılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifadesinde dile getirdiği çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz ve tarihin en büyük zammı ifadeleri milyonlarca çalışanın hayallerini ve umutlarını arttırmıştı.

Asgari Ücrete enflasyonun üzerinde bir zam yapılacak olması yıl sonu enflasyonun yüzde 23 olması beklenirken asgari ücrete yüzde 30 oranında bir zam yapılması öngörülebiliyor. Mevcut asgari ücrete yüzde 30 artış yapılması ise 2022 yılında uygulanacak Brüt asgari ücretin 4.650 lira çalışanın eline geçecek olan rakamın ise 3.673 lira olacağı anlamına geliyor. Eğer yüzde 30'luk zam yapılırsa bu durumda işverene asgari ücretin maliyeti 5.463 liraya yükselecek.

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRET ÜÇÜNCÜ TOPLANTI NE ZAMAN YAPILACAK?

Asgari Ücret zam pazarlığında üçüncü toplantı 9 Aralık Perşembe günü saat 10:00'da TİSK binasında gerçekleştirilmesi planlanıyor.