GüncelÜtü Kullanırken En Sık Yapılan Hatalar

Ütü Kullanırken En Sık Yapılan Hatalar

Son Güncellenme:

.

Ütü Kullanırken En Sık Yapılan Hatalar

Ütü yaparken yapılan hatalar zaten pek sevilmeyen ütü seanslarını daha da çekilmez bir hale getirebilir. Siz de ütünün kısa sürede bitmeyişinden, kırışıklıklardan ve çift çizgilerden şikayetçi iseniz bu hataları fark edip düzelterek iş yükünüzü yarı yarıya azaltabilirsiniz.

Haberin Devamı

Ütü yaparken yapılan hatalar

Ütü Kullanırken En Sık Yapılan Hatalar

Pek çok marka, birbirinden farklı özelliklere sahip çeşit çeşit ürünler ortaya koyduğundan daha verimli bir ütü deneyimi için öncelikle sahip olduğunuz ütüyü ve fonksiyonlarını iyi tanımalısınız. Ütü yaparken yapılan hatalar arasında başı, ütünün uygun sıcaklığa ulaşmaması çeker. Her tür kumaş için farklı ayarlarda tutulması gereken ütüler, ısı ayarları yeterli olmadığında istenilen sonuçların ortaya çıkması zorlaştırır. Bu nedenle ütünüzü fişe taktıktan sonra bir süre bekleyin ve ısının olması gereken düzeye ulaştığından emin olun. Son dönemde üretilen pek çok ütü, uygun sıcaklık değerlerine geldiğini haber veren göstergelere sahip olduğundan böyle bir ürün kullanarak bu konuda işinizi bir parça daha kolaylaştırın.

Haberin Devamı

Doğru ayarlanmamış buhar ayarı

Ütü Kullanırken En Sık Yapılan Hatalar

Buhar, ütünün en önemli kolaylaştırıcıları arasında yer alıyor. Buhar kazanlı ütülerin yanı sıra son derece iyi tasarlanmış buhar sistemli ürünler sayesinde giysilerinizi kolayca ütüleyin. Buharın giysi üzerinde yarattığı nemlilik kırışıklıkların çok daha kolay bir şekilde giderilmesine yardımcı olduğu gibi kumaşın ütünün sıcağından göreceği zararı da azaltır. Ütü yaparken yapılan hatalar arasında bir diğer önemli unsur da ütünün yeterince buhar sağlamaması veya işlem sırasında buhar sisteminin etkin bir şekilde kullanılamamasıdır. Siz de işinizi kolaylaştırmak için nem ve buhar ayarı iyi yapılmış bir ütü kullanabilirsiniz. Böylece ütü için harcayacağınız süreyi kısaltabilir ve sorunsuz şekilde giysilerinizi hazır hale getirebilirsiniz.

Ütü yapılacak sıranın doğru belirlenmemesi

Ütü Kullanırken En Sık Yapılan Hatalar

Giysilerin bir yerini ütülerken zaten ütülenmiş olan diğer kısımlarının kırışmasından şikayetçi iseniz kendinize en uygun sırayı belirleyin. Örneğin bir gömleği ütülerken kendi el alışkanlığınıza göre her defasında önce kolları sonra gövdeyi, sonra da yakayı ütüleyin. Aksi takdirde bir kolu ütülemeye çalışırken diğer kolu kırıştırarak emeğinizin boşa gitmesine neden olabilirsiniz. Bu hatayı yapmamak için her tür giyeceğe uygun sırayı tespit edin ve bu sırayı mutlaka takip edin.Ütü yaparken yapılan hatalar arasında bir diğer önemli nokta da ütü seçimidir. Ütünüzü seçerken ağırlığına dikkat edin ve bilek gücünüzü ölçerek ürünü satın alın. Böylece ütü yapmak sizin için çekilmez, ağrılı bir süreç olmaktan çıkar ve keyifli bir ütü deneyimine sahip olabilirsiniz.