Püf NoktalarıTembeller için Toz Alma Rehberi

Tembeller için Toz Alma Rehberi

Son Güncellenme:

.

Tembeller için Toz Alma Rehberi

Eviniz tertemiz olsun istiyorsunuz ama yapacak daha keyifli aktiviteler varken düzenli olarak toz alma fikri sıkıcı mı geliyor? Öyleyse toz almayı daha eğlenceli hale getirecek fikirlerle dolu bu rehber tam da size göre.

Haberin Devamı

Toz alma vaktini egzersiz zamanına dönüştürün

Tembeller için Toz Alma Rehberi

Toz alırken farkında olmadan tüm evi defalarca adımlıyor olabilirsiniz. Bir adım sayar aleti ya da telefonunuza indirebileceğiniz bir adım sayar uygulaması ile ne kadar hareket ettiğinizi, kaç adım attığınızı görmek motivasyonunuzu yükseltebilir. Hatta bununla sınırlı kalmak istemezseniz, tozunu aldığınız her bir eşyadan sonra bir egzersiz hareketi yapabilir, böylece düzenli toz alma etkinliğini, düzenli spor yapma etkinliği ile birleştirebilirsiniz.

Kendinizi ödüllendirin

Tembeller için Toz Alma Rehberi

Toz alma işini bitirdiğinizde kendinize bir ödül verin. Uzun zamandır izlemek istediğiniz bir filmi izleyebilir, sevdiğiniz bir yemeği sipariş edebilir, dostlarınızı davet edebilir ya da dışarıda bir buluşma ayarlayabilirsiniz. Ödülün konsepti ve sınırları hakkında seçeneğiniz sonsuz.

Haberin Devamı

Toz alma konseri verin

Tembeller için Toz Alma Rehberi

Kendinizi müziğin ritmine kaptırdığınızda işlerin nasıl bittiğine inanamayacaksınız. Uzun zamandır dinlemek istediğiniz bir albüme şans verip, toz alırken onu dinleyebilir ya da sevdiğiniz şarkılardan güzel bir playlist hazırlayıp tadını çıkarabilirsiniz. Biraz dans ya da şarkılara eşlik etmek de keyfinizi ikiye katlayacaktır.

Sesli kitap ya da bir podcast dinleyin

Tembeller için Toz Alma Rehberi

Artık internet ortamında merak ettiğimiz bir kitabın sesli versiyonunu bulmak ya da ilgimizi çeken bir konuda podcastler bulmak çok kolay. Bu yayınları ya da kitapları yolda, dinlenirken, beklerken dinleyebileceğiniz gibi toz alırken de dinleyebilirsiniz.

Bir video, dizi ya da film seçin

Tembeller için Toz Alma Rehberi

Elbette bir film, dizi ya da video izlerken, gözle devamlı takip etmek gerekir. Ancak daha önce izlediğiniz ve çok sevdiğiniz bir dizi ya da filmi seçebilir ve o oynarken bir yandan dinleyip bir yandan toz alabilirsiniz. Gözle devamlı olarak takip etmenizi gerektirmeyen bir youtube videosu da aynı işlevi görecektir.

Oyunlaştırma ile her şey zevke dönüşebilir

Tembeller için Toz Alma Rehberi

Kendi kendinize, ev arkadaşlarınızla ya da ailenizle bir temizlik oyunu geliştirmeye ne dersiniz? Biraz yaratıcılık biraz da hayal gücü ile birçok oyun üretebilirsiniz. Örneğin, tozu alınması gereken her şeye zorluğuna ya da ne kadar iyi temizlendiğine göre bir puan verebilir ve en yüksek puan alana bir ödül verebilirsiniz. Görevleri paylaşıp daha önce bitirme yarışına girmek de işleri hızlandıracak bir oyun fikri olabilir. Toz alma işini tek başınıza yapıyorsanız da zamana karşı yarışabilirsiniz.

Haberin Devamı

Alo! Toz alıyorum

Tembeller için Toz Alma Rehberi

Uzun uzun telefonda konuşmayı sevdiğiniz bir aile üyeniz ya da dostunuz var mı? Cevap evet ise, bir yandan toz alıp bir yandan sohbet etmek sizi iyi hissettirebilir, hatta toz almayı bir sohbet imkanı olarak görmenizi bile sağlayabilir. Havadan sudan konuşurken bir de bakmışsınız, tozdan eser yok!