DekorasyonGerçeğe Dönüşen Bir Hayal: Plastik Şişelerden Yapılan Joyxee Adası

Gerçeğe Dönüşen Bir Hayal: Plastik Şişelerden Yapılan Joyxee Adası

Son Güncellenme:

.

Gerçeğe Dönüşen Bir Hayal: Plastik Şişelerden Yapılan Joyxee Adası

61 yaşındaki Richart Sowa yıllardır kurduğu hayalini gerçekleştirmeyi başaran şanslı insanlardan biri. Sowa, biriktirdiği pet şişelerden bir ada inşa etti. İşte görenleri hayrete düşüren Joyxee Adası'nın ayrıntıları!Meksika’nın Isla Mujeers adasına 30 metre uzaklıkta bulunan 8.000 metrekarelik yapay ada, içine 150.000’den fazla pet şişenin doldurulduğu ağlardan oluşuyor.

Haberin Devamı

Kendi yapay dünyasını yaratan Sowa, bağımsız bir yaşam hayal edenlere ilham veriyor

Gerçeğe Dönüşen Bir Hayal: Plastik Şişelerden Yapılan Joyxee Adası

Richart Sowa’nın inşa ettiği ilk ada olan Spiral Ada'nın, 1998 yılında kurulduğu biliniyor. Ciddi maddi kayıplara yol açan Emily Kasırgası sırasında büyük hasar gören ada, bu doğa olayı sonucunda kullanılmaz hale geliyor. Hayallerinden vazgeçmeyen Sowa ise Meksika açıklarında yeni ada için hazırlıklara başlıyor. Yapımı tamamlandıktan sonra ziyarete açılan Joyxee Adası'na ulaşmak için yine pet şişeler ile yapılan sekiz kişilik bir tekne kullanılıyor.

Gerçeğe Dönüşen Bir Hayal: Plastik Şişelerden Yapılan Joyxee Adası

Zamanın ötesinde bir aklın ürünü olan adada Richart Sowa’ya ait üç katlı bir ev bulunuyor. Evin içinde iki yatak odası, iki duş, bir jakuzi, oturma odası ve mutfak yer alıyor. Adanın zemininden kıyıya kadar ulaşan kordon, internet bağlantısı ve su gibi ihtiyaçları karşılıyor. Adada bulunan güneş panelleri ve suya vuran dalgalar aracılığıyla kendi enerjisini de üretebilen evde, çok sayıda elektrikli eşya ve sıcak su bulunuyor. Kendi ihtiyaçlarına uygun bir ev tasarlayan Sowa, bu evde eşi ve köpeği ile yaşıyor.

Haberin Devamı

Joyxee Adası bölgedeki en popüler gezi alanlarının arasında bulunuyor

Gerçeğe Dönüşen Bir Hayal: Plastik Şişelerden Yapılan Joyxee Adası

El yapımı adada palmiye ağaçları ve çok sayıda bitki çeşidi bulunuyor. Evin çevresinde yetiştirdiği meyve ve sebzeler ile besin ihtiyaçlarını karşıladığını belirten Sowa, tüm gereksinimlerinin kendi inşa ettiği adada bulunduğunu belirtiyor. Kendi ekolojik cennetini oluşturan mucit, hayallerin ötesinde bir yaşam sürüyor.Adayı ve evi inşa ederken önceki deneyimlerinden yola çıkarak daha fazla teknik detaya yer veren Sowa’nın bu eserinin, son derece sert hava koşullarına dayandığı belirtiliyor. Tüm hayallerini birer birer gerçeğe dönüştüren bu adam yaşam alanını planlayıp inşa ettikten sonra, geliştirmeye devam ediyor. Büyük alana sahip adada iki adet yapay gölet bulunuyor. Bir tanesi kalp şeklinde yapılan göletin üzerinde küçük yapay bir şelale de bulunuyor. Görsel ve şık detaylara da yer verilen adada ziyaretçileri unutulmaz bir deneyim bekliyor.Kısa zamanda ün kazanan, TV programları ve gazetelere konu olan yapay ada, bazı çevreci grupların tepkisini topluyor. Olası güçlü bir kasırga sırasında kullanılmaz duruma gelebileceği savunulan adanın Atlantik okyanusunda büyük kirliliğe sebep olacağı ve doğal dengeyi bozabileceği savunuluyor.

Haberin Devamı

Sowa'nın hikayesini onun ağzından dinlemek isterseniz:

https://youtu.be/GnLhWpy_nqI