Püf NoktalarıEvcil Hayvan Sahiplerinin İşini Kolaylaştıracak Temizlik Püf Noktaları

Evcil Hayvan Sahiplerinin İşini Kolaylaştıracak Temizlik Püf Noktaları

Son Güncellenme:

.

Evcil Hayvan Sahiplerinin İşini Kolaylaştıracak Temizlik Püf Noktaları

Evcil hayvan sahipleri, minik dostları için kendi konforlarından bile ödün verebiliyor. Evlerini, hayvanların ihtiyaçlarına göre dekore eden hayvanseverler; zaman zaman temizlik yaparken zorlanabiliyor. Özellikle bahar aylarında kürklü hayvanlar, kürklerini bir sonraki mevsime hazırlamak için tüy döküyor. Dökülen tüyler; evdeki eşyaların üzerini kaplayabiliyor, kıyafetlere yapışıp hoş olmayan bir görünüme sebep olabiliyor. Ayrıca alerjisi olanlar da bu tüylerden olumsuz etkileniyor. Bu nedenle tüylerin eşyalardan uzaklaştırılması gerekiyor.

Haberin Devamı

Temizliğe Toz Almakla Başlayın

Evcil Hayvan Sahiplerinin İşini Kolaylaştıracak Temizlik Püf Noktaları

Evcil hayvan tüyleri, hafif oldukları için kolayca uçuşup evin dört bir yanına dağılabilir. Ortamdaki toz, kırıntı gibi yabancı maddeleri de beraberinde sürükleyen tüyler; mobilya ve dolapların üzerinde birikir. Tüylerden kurtulmak istediğinizde püf noktalar ve ipuçları doğrultusunda derinlemesine temizlik yapmanız gerekir. Eşyalarınızdaki tüyleri uzaklaştırmak için temizliğe, toz alma işlemiyle başlayabilirsiniz. Bunun için yüzey temizleyicisiyle ıslatılmış yumuşak bir bez kullanabilirsiniz.

Tüyleri Zeminden Uzaklaştırın

Evcil Hayvan Sahiplerinin İşini Kolaylaştıracak Temizlik Püf Noktaları

Tüy gibi hafif ve hareketli yabancı maddeleri uzaklaştırmadaki en önemli temizlik püf noktaları; yüksekten alçağa doğru bir temizlik yönü izlemek ve temizlenen alanların yeniden kirlenmesini engellemektir. Toz alma işleminin ardından yere dökülen tüylerin yayılmasını engellemek için zemini temizlemelisiniz. Bunun için en pratik yol, elektrikli süpürge kullanmak olacaktır. Zeminin türüne uygun bir süpürme aparatı yardımıyla halıların ve parkelerin üzerindeki tüyleri toplayabilirsiniz. Elektrikli süpürgenizin filtresini sık sık temizleyerek süpürdüğünüz tüylerin yeniden halılara yapışmasını engelleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Koltuklara Yapışan Tüyleri Çıkarmak İçin Alternatif Yöntemlere Bir Şans Verin

Evcil Hayvan Sahiplerinin İşini Kolaylaştıracak Temizlik Püf Noktaları

Toz almak, silmek ve süpürmek etkili yöntemler olsa da tüy yumaklarını kumaş yüzeylerden uzaklaştırmak için yeterli olmayabilir. Özellikle kadife, süet ve sentetik materyallerden üretilmiş döşemelik kumaşlar sürtünme nedeniyle statik elektrikle yüklendiğinde tüyleri mıknatıs gibi çeker. Böyle durumlarda alternatif yöntemlere başvurulabilirsiniz. Koltuklarınızın üzerindeki tüyleri temizlemek için bir elbise fırçasından yardım alabilirsiniz. Suyla nemlendirdiğiniz elbise fırçasıyla koltuklarınızı belirli bir yöne doğru fırçalayarak tüm tüyleri toplayabilirsiniz.Deri ve süet döşemeli mobilyalar sürtünme nedeniyle kolayca deforme olabilir. Bu tür kumaş yüzeyleri temizlerken bulaşık eldiveninden yararlanabilirsiniz. Eldiveni taktıktan sonra mobilyaları cam temizleme sıvısıyla hafifçe ıslatıp eldivenle koltukların üstündeki tüyleri toplayabilirsiniz.

Halılardaki Tüylerden Kurtulmak İçin Koli Bandı Kullanın

Halıları süpürmek, dökülen tüylerin topaklaşarak kenarlarda birikmesine sebep olabilir. Bazı kediler dökülen tüyleri yeme eğilimindedir. Bu durum, kedilerde mide kramplarına ve kusmaya yol açabilir. Hem minik dostunuz sağlığını korumak hem de tüyleri halılarınızdan uzaklaştırmak için yapışkan bantlardan yardım alabilirsiniz. Bir parça koli bandını kesip halıya yapıştırarak tüyleri toplayabilir, aynı yöntemi kıyafetlerinizi temizlemek için de uygulayabilirsiniz.