Son Güncellenme:
Bir zamanların en sevilen TV dizileri arasında gösterilen Çiçek Taksi, yıllarca ekranda yer almayı başaran yapımlar arasında yer alır. Türk televizyon tarihi çerçevesinde kendisine önemli bir yer edinmeyi başarmış olan dizi, yıllarca devam etmiş ve reyting konusunda da istikrarını sürdürmüştür.Bu süreç içerisinde ise başrollere ek olarak birçok oyuncu diziye dahil olmuş ya da çıkmıştır. İzleyiciler tarafından sevilen ve günümüzde dahi bilinirliğini koruyan dizinin senaryo yazarları arasında Yılmaz Okumuş yer alır. Usta kalemden çıkan bölümler neticesinde insanlara neşeyi ve bazen de hüznü yaşatan dizi, bu konuda oldukça iyi bir iş çıkarır.
TV macerasına 27 Eylül 1995 tarihinde, ATV kanalında başlayan Çiçek Taksi, pek çok usta oyuncuyu bünyesinde bulundurmuştur. Dizinin en unutulmaz oyuncusu ise hiç şüphesiz Erol Günaydın'dır. Oyunculuğu ve profesyonelliğiyle diziye damgasını vuran Erol Günaydın'a ek olarak ayrıca Eşref Kolçak, Ümit Yesin, Peker Açıkalın, Volkan Severcan, Volkan Ünal ve Bekir Aksoy gibi isimler de dizide rol almıştır. Kimi oyuncuların tanınmasında önemli bir rol oynayan dizi, bu açıdan da büyük önem taşır. Usta oyuncular ile devam eden televizyon macerasına bir süre sonra TRT 1 ile devam eden dizi, 8 Eylül 2003 yılında sona ermiştir.
Kendisinden sonra gelen dizilere, sahip olduğu hava bakımından ilham kaynağı olduğu düşünülen Çiçek Taksi, günümüze daha yakın olan Akasya Durağı ile ilişkilendirilir. Karakterler olarak birbirinden ayrılan diziler, her ne kadar farklı olarak ekrana gelseler de taksicilik kurumu çerçevesinde çekilmişlerdir. Bu bağlamda değerlendirilen dizilerin her biri, kendi hayran kitlesini yaratmayı başarmıştır. Üstelik bilinirlikleri de hâlâ devam eden yapımlar, bu konuda da başarıya imza atmışlardır.
Dizi ve filmler açısından önemli bir set halini alan İstanbul, Çiçek Taksi dizisinin çekimlerine de ev sahipliği yapmıştır. Belirli bir dönem boyunca Ataköy'de çekilen dizi, daha sonralarda ise Kavacık'ta çekilmiştir. İstanbul'un en önemli yerleşim yerlerinden biri olarak bilinen Ataköy, 45.794 nüfuslu bir yerdir. Günümüzde yükselen apartman blokları neticesinde yoğun bir yer haline gelen Ataköy semti, aynı zamanda Bahçelievler'in Şirinevler mahallesine de komşu bir semt olarak bilinir. 22,242 kişilik nüfusa sahip olan Kavacık ise Beykoz'a bağlı bir semttir. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün Anadolu ayağı bu semtte bulunur.