Ekonomi ‘Yılın otomobili’ Togg T10X oldu

‘Yılın otomobili’ Togg T10X oldu

27.06.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Togg T10X, Otomotiv Gazetecileri Derneği’nce yılın otomobili seçildi. Togg Kurumsal İletişim ve Marka Lideri Çağ Günaçar, “Pazara çıktığımız ilk yılımızda bu ödülleri almak onur verici. Bu ödülü Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün vatandaşları adına aldık” dedi.

‘Yılın otomobili’ Togg T10X oldu

EKONOMİ SERVİSİ - Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl dokuzuncu kez düzenlenen “Türkiye’de Yılın Otomobili 2024” yarışmasının birincisi Togg T10X oldu. Togg T10X, OGD üyesi 63 otomotiv gazetecisinden toplam 2630 puan aldı.

Haberin Devamı

Rahmi Koç Müzesi’nde düzenlenen “Türkiye’de Yılın Otomobili” final gecesi ve ödül töreninde ayrıca 3 farklı kategorideki birinciler de belli oldu. “Yılın Basın Lansmanı” ödülünü Gökçeada’da düzenlenen Renault Austral lansmanı alırken, “Yılın İnovasyonu” ödülü mobilite deneyimini tek bir uygulamada buluşturan “Togg Trumore Dijital Deneyim Platformu” ile Togg markasına ve “Yılın Tasarımı” kategorisi ödülü de Kia EV9’a verildi.

7 model finale kaldı

Yarışmanın ilk etabında 28 aday otomobil arasından jüri üyelerinin oylarıyla en fazla puan alan 7 otomobil finale kaldı. Bu modeller “tasarım, yol tutuş, ergonomi, yakıt tüketimi, emisyon oranları, güvenlik, donanım seviyesi, fiyat-değer oranı” açısından önemli bir sınavdan geçirildi.  Birinci seçilen Togg T10X “Yılın Otomobili” logosunu bir yıl boyunca basın bülteni ve reklamlarında kullanabilecek.

Haberin Devamı

Togg T10X’in birinci olarak seçilmesinden sonra Togg Kurumsal İletişim ve Marka Lideri Çağ Günaçar yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bu oldukça saygın ve prestijli bir ödül. Aynı zamanda Togg olarak bugün 6. yaşımızı kutluyoruz. Böylesine özel bir günde Türkiye’de Yılın Otomobili ve Yılın İnovasyonu ödüllerini de almak bizim için çok anlamlı bir yaş günü hediyesi oldu. Markamızın temsilcileri ve yöneticileri olarak oldukça anlamlı bir ödül elde ettik. Pazara çıktığımız ilk yılımızda bu ödülleri almak onur verici. Ülkemizin milli markası olması dolayısıyla bu ödülü Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün vatandaşları adına aldık.”

‘Yılın otomobili’ Togg T10X oldu

Hangi otomobil kaç puan aldı?

Togg T10X 2630 puan

Renault Austral 2550 puan

Toyota C-HR Hybrid 2340 puan

Hyundai Ioniq 6 2150 puan

Chery Tiggo 8 Pro 2120 puan

BMW 5 Serisi 2070 puan

Mercedes-Benz E Serisi 1890 puan

En büyük 500’e 42. sıradan girdi

Togg markasını bünyesinde bulunduran Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu San. ve Tic. A.Ş, Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarını derleyen İSO 500 listesinde ilk kez yer aldı. Şirket 2023’te kaydettiği 24.3 milyar TL’lik satış geliriyle sıralamaya 42’nci sıradan girdi.