31.10.2012 - 18:01 | Son Güncellenme:
ASO'nun toplantısında üye sanayicilerin soru ve taleplerini dinleyen Mehdi Eker, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Ankara'ya 2013 yılına yetişecek şekilde Türkiye'nin sayılı botanik bahçelerinden birinin kurulacağını aktaran Eker, "2 bin dekar üzerinde 83 milyon liralık bir bütçeyle botanik bahçesi kuruyoruz. Ayrıca Ankara'da organize hayvancılık bölgesi vardı. Onu Tarım Bakanlığı bünyesine aldık." şeklinde konuştu. 22 ilde tarımı destekleme kurumu açtıklarını bildiren Eker, "3 milyon Euro'luk yatırım bütçeli tarım hayvancılık ve kırsal kalkınma adı altında bir proje getiriyoruz. Bir buçuk milyon Euro hibe alabilecek bir ajans olacak. Bu şekilde tarım ve hayvancılık sektörünü canlandırmayı hedefliyoruz." diye konuştu.
Toplantıda sanayicilerin 'Türkiye'deki ekmek üretimimiz neden bu kadar kötü. Unumuz mu iyi değil yoksa pişirme yöntemini mi bilmiyoruz?" sorularına muhatap olan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı, "Kaliteli ekmek üretmek için, ekmekteki tuz oranını yüzde 25 azaltırken kepek oranını yüzde 20 artırdık. Ekmek satılan yerlerde tam buğday ekmeği bulundurma koşulu getirdik. Bu sayede buğday ekmeği tüketimini teşvik etmeyi amaçladık." cevabını verdi.
Gıda ile ilgili denetimin toplumun her kesimini ilgilendirdiğini vurgulayan Mehdi Eker, vatandaşın herhangi bir usulsüzlük gördüğü durumda 174 nolu gıda ihbar hattını araması gerektiğini dile getirdi. Gıda ihbar hattın 7 gün 24 saat açık olduğunu belirten Bakan, hattın açıldığı günden bu yana yaklaşık 700 bin çağrı karşıladığını söyledi. Türkiye'nin yaklaşık 30 yıldır yoğurt mayasını ithal ettiğini, bunu aşmak için sanayicileri yerli yoğurt mayası üretmeye teşvik ettiğini kaydeden Mehdi Eker, artık sanayicilerin yerli yoğurt mayasını üretmeye başladıklarını vurguladı. Bakan, geçen ay yerli mayanın tanıtımını yaptıklarını dile getirdi.