Ekonomi‘Vergi yüzsüzü’ olmak istemeyene son fırsat

‘Vergi yüzsüzü’ olmak istemeyene son fırsat

02.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergide adaleti güçlendirmek için adımlar atmaya devam ettiklerini, her bir vergi dairesine 5 milyon lira ve üzerinde vergi borcu ve cezası bulunan mükelleflerin isimlerini kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti.

‘Vergi yüzsüzü’ olmak istemeyene son fırsat

Vergide adaleti güçlendirmek için adımlar atmayı sürdürdüklerini söyleyen Şimşek, “Vadesi geçtiği halde ödenmemiş vergi ve ceza borçları olan mükelleflerin listelerinin açıklanması yönünde talimat verdik. Her bir vergi dairesine 5 milyon lira ve üzerinde vergi borcu ve cezası bulunan mükelleflerin isimlerini kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

Haberin Devamı

Şimşek, bu kapsamda, 15-31 Ekim 2024 arasında Türkiye genelinde tüm vergi dairelerinde, 1-15 Kasım 2024 arasında ise Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinde mükellef bilgilerini içeren listelerin yayımlanacağını açıkladı. Şimşek, konuya ilişkin usul ve esasların belirlendiği Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nin yayımlanmak üzere olduğuna işaret ederek, iki ayrı liste açıklayacaklarını bildirdi.

1 ay süre tanındı

Şimşek, kamuoyunda “vergi yüzsüzü” olarak bilinen bu listelerde yer almamak için 1 aylık süre olduğuna dikkati çekerek, eylül sonuna kadar zaman tanındığı uyarısında bulundu. Şimşek, düzenlemeyle, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen yerlerde deprem tarihi itibarıyla gelir ve kurumlar vergisi yönünden mükellefiyet kaydı bulunanların kesinleşmiş veya vadesi geçtiği halde ödenmemiş vergi ve cezalara ilişkin borçlarının açıklanmayacağını bildirdi.