EkonomiTürkiye’ye yatırım için küresel çağrı

Türkiye’ye yatırım için küresel çağrı

11.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Katar’da yatırımcılarla bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, “Yatırımcı ilgisi çok büyük. Türkiye ekonomisine olan ilgiyi gösteriyor” dedi. Öte yandan, 5 yıllık yol haritasını Londra’da paylaşan Sabancı Holding’in konferansına önde gelen finans kuruluşlarından 100’ün üzerinde temsilci katıldı.

Türkiye’ye yatırım için küresel çağrı

Türkiye’nin bölgesel ve küresel düzeydeki ekonomik potansiyeli ile sürdürülebilir büyüme hedefleri küresel yatırımcıların ilgisini çekiyor. Katar’da yatırımcılarla buluşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Yatırımcı ilgisi çok büyük. 250’nin üzerinde üst düzeyde katılımcı vardı. Bu da Türkiye ekonomisine olan ilgiyi de gösteriyor” dedi. Şimşek, resmi ziyaret gerçekleştirdiği Katar’da Türkiye’nin Doha Büyükelçiliği tarafından gerçekleştirilen “Invest in Türkiye” programı kapsamında yatırımcılarla bir araya geldi.

Haberin Devamı

Uzun vadeli yatırımlar

Türkiye’nin ekonomik hedeflerini aktaran Şimşek, Türkiye’nin bölgesel ve küresel düzeydeki ekonomik potansiyelini, sürdürülebilir büyüme hedeflerini, Türkiye’nin yatırım çekme hedeflerini ve bölgesel avantajlarını anlattı.

Şimşek AA’ya yaptığı açıklamada Katar’ın önde gelen iş insanlarına Türkiye’de uygulanmakta olan istikrar ve reform programını anlattıklarını dile getirerek şunları söyledi:

“Program gerçekten sonuç veriyor. Neden Türkiye’ye yatırım yaparlarsa uzun vadede bunun kendileri için, ülkemiz için, bölgemiz için çok olumlu olacağını söyledik. Özellikle Türkiye ekonomisinin büyüme performansının güçlü olduğunu altyapısının gerçekten son yıllarda muazzam bir şekilde geliştiğini belirttik. Tabii Türkiye ekonomisi küresel ölçekte çok önemli bir yatırım destinasyonu olarak öne çıkıyor. Yatırımcının ilgisi çok büyük. 250’nin üzerinde üst düzeyde bir katılımcı vardı. Bu da Türkiye’ye olan muhabbeti ve bunun yanı sıra Türkiye ekonomisine olan ilgiyi de gösteriyor.”

Haberin Devamı

Doha temaslarının ardından Kuveyt yolcusu olan Şimşek, burada da Türkiye’de yatırım fırsatlarını anlatacak.