EkonomiTürk fintek’ten küresel hamle

Türk fintek’ten küresel hamle

25.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Türk fintek şirketi Dgpays’ın Arcapita ile oluşturduğu konsorsiyum, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) hızlı büyüyen ödeme çözümleri sağlayıcısı NEOPAY’in çoğunluk hisselerini Mashreq Bank’tan satın aldı.

Türk fintek’ten küresel hamle

Şirketten yapılan açıklamada, NEOPAY için yaklaşık 385 milyon dolarlık bir işletme değeri anlamına gelmesi beklenen işlem için, ilgili düzenleyici kurumlardan onay beklendiği aktarıldı. Ayrıca açıklamada, satın alma sonrasında NEOPAY’ın, konsorsiyumun stratejik desteğiyle büyümesini daha da hızlandırması ve Dgpays’in ileri teknoloji çözümlerinden faydalanarak yeni hizmetler sunmasının hedeflendiği kaydedildi. Mashreq bünyesinde stratejik bir birim olarak kurulan NEOPAY, son yıllarda perakende, konaklama, kamu ve e-ticaret gibi kilit sektörlerde çeşitli müşteri kitlesine hizmet vererek önemli bir büyüme elde etti. 

Haberin Devamı

Dgpays CEO’su Serkan Ömerbeyoğlu, NEOPAY’in, BAE’deki dijital ödeme alanında olağanüstü bir büyüme ve inovasyon sergilediğini belirterek şöyle dedi:

“Fark yaratan fintek çözümlerimizi NEOPAY’in güçlü platformu ile entegre ederek büyüme ve inovasyon için yeni fırsatlar oluşturmayı, bu yenilikçi çözümleri BAE ve daha geniş Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi üye ülkeleri (GCC) pazarındaki kurumsal ve KOBİ segmentlerine sunmayı amaçlıyoruz.”