15.06.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:
MİTHAT YURDAKUL / Ankara - Yapılacak düzenleme ile özellikle yerleşim yerlerinden ve kent merkezinden uzak devlet daireleri için servis kullanımına devam edilmesinin öne açılacak.
Kamu kurumları, güzergahta toplu taşıma olmasına rağmen memurların kuruma ulaşımda zorlandığını, birkaç taşıt değiştirmek zorunda olduğunu belirterek Hazine ve Maliye Bakanlığı’na başvuracak. Yapılan başvuruları değerlendirecek olan bakanlık, kurum bazında servis kullanımının devamına karar verebilecek.
MEMUR-SEN DAVA AÇTI
Geçtiğimiz ay açıklanan “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi” uyarınca, savunma ve güvenlik hariç, kamudaki personel servisi hizmetinin, toplu taşıma olan yerlerde kaldırılmasına karar verilmişti. Hizmet alımı yoluyla sağlanan personel servisi hizmetinin ise sözleşme süresi bitene kadar devam etmesine hükmedilmişti. Karara hem memurlar hem de servisçiler tepki göstermişti. Memur-Sen, Resmi Gazete’de yayımlanan Kamuda Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’nde, personel servis hizmetlerinin sonlandırılmasına ilişkin olan kısmın iptali için Danıştay’da dava açtı. 3. dönem memur toplu sözleşmesinde elde edilen, yaklaşık 10 yıldır uygulanan ve Kamu İşveren Heyeti’nin de kabul ettiği servis hakkını içeren toplu sözleşme hükmününün uygulanamaz hale geldiğine dikkat çeken Memur-Sen, servislerle ilgili kararın ivedilikle yürütmesinin durdurulmasını istedi. Ankaralı servisçilerden yapılan açıklamada da Türkiye genelinde 110 bin adet servis aracı olduğu belirtilerek, servisçilerin yüzde 50’sinin tasarruf paketinden etkileneceği kaydedildi.
Milliyet’in aldığı bilgiye göre, servislerin kaldırılması kararında gevşemeye gidilecek. Özellikle yerleşim yerlerinden ve kent merkezinden uzak devlet daireleri için servis kullanımına devam edilmesinin öne açılacak.