EkonomiSSK bir yıldır 18 bin personel bulamıyor

SSK bir yıldır 18 bin personel bulamıyor

17.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

HARUN GÜREK Ankara

SSK bir yıldır 18 bin personel bulamıyor



Giderek artan kuyruklara, giderek azalan personel sayısına karşın Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK), bir yıldır kendisine verilen 18 bin kadroya eleman alamıyor. Personelin alınamamasının, norm kadro çalışmasının yapılmaması ve kamu kuruluşlarının fazla personel sayılarını bildirmemesinden kaynaklandığı ortaya çıktı.
TBMM’den geçen yıl ağustos ayında geçen sosyal güvenlik reformu ile SSK’nın doktor, hemşire, sağlık teknisyeni, hizmetli açığını kapatmak için 18 bin kadro verildi. Kamu harcamalarında tasarruf sağlamak, diğer kamu kuruluşları ile KİT’lerdeki personel fazlalığını azaltmak için de, personelin 6 bininin diğer kamu kuruluşlarından transfer yöntemiyle alınması hükmü getirildi. Yasanın yürürlüğe girmesinden sonra Maliye Bakanlığı da personelin alınması için gerekli izni verdi.
SSK Genel Müdürlüğü, Maliye’nin vizesinin ardından 18 bin kişinin alınması için Devlet Personel Başkanlığı’na (DPB) başvurdu. Yasanın tasarruf hükmünü dikkate alan DPB, yaklaşık iki ay önce kamu kuruluşları ile KİT’lere yazılar yazarak, personel fazlalıklarını bildirmelerini istedi. Ancak personel fazlası olduğunu söyleyen kuruluş çıkmadı. Özelleştirilen KİT’lerin işsiz kalan personeline yer arayan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan ise, henüz bir yanıt gelmedi.