EkonomiSelçuk Bayraktar: Dünyada bir numarayız, 24 ülkeden talep geldi

Selçuk Bayraktar: Dünyada bir numarayız, 24 ülkeden talep geldi

30.08.2022 - 14:58 | Son Güncellenme:

TEKNOFEST Karadeniz ile TÜRKPATENT 7. Uluslararası Buluş Fuarı ISIF'22'nin açılış töreninde TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar açıklamalarda bulundu.

TEKNOFEST Karadeniz büyük coşkuyla başladı. Bu yıl Samsun'da gerçekleşen TEKNOFEST'e büyük ilgi var. Akın akın gelen ziyaretçiler en son teknoloji ve geleceğin teknolojilerle buluşuyor.

Haberin Devamı

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Samsun'da “TEKNOFEST Karadeniz” kapsamında sergilenen "Bayraktar Kızılelma" önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Teknofest önümüzdeki sene yine İstanbul'da olacağını söyleyen Selçuk Bayraktar, Kızılelma'ya ilişkin dikkat çeken bilgiler verdi.

Kızılelma'nın 2023'te uçuşa hazır olacağını duyuran Bayraktar, "Kızılelma az görünür nitelikte tasarlanıyor. Elbette az görünür olmak demek tamamen radarda görünmüyor değil. Ama az görünür olmak büyük avantaj sağlıyor." dedi.

Selçuk Bayraktar'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- Kızılelma 2023'te uçuşa hazır olacak. İnşallah önümüzdeki yıl uçacak. Kızılelma az görünür nitelikte tasarlanıyor. Elbette az görünür olmak demek tamamen radarda görünmüyor değil. Ama az görünür olmak büyük avantaj sağlıyor. Logoyla alakalı derin anlamlara gitmeye gerek yok. Kızılelma bizim 20 yıldır hedefimiz olan bir platform. Kızılema çok önemli bir isim. Dünyada da çok az sayıda ülke bu alanda çalışıyor.

Haberin Devamı

- Bayraktar TB2'ye 24 ülkeden talep geldi. Bu sayı her geçen gün artıyor.

- AKINCI'ya da 4 ülkeden ihracat sözleşmesi imzalandı. Ciddi bir talep de ona var. Tabii biz belli sayıda üretebiliyoruz.

- Milli teknolojilerimizin önemi bir kez daha anlaşılmış oldu. Biz yurt dışından alıp uçaklarda kullandığımız yerli kameramızı kullanmaya başladık. Milli teknolojilerimizi geliştirmemiz şart.

- Yunanistan yurt dışından talep ediyor. Bunlar alt sınıf İHA ve SİHA'lar

- Türkiye dünyada teknoloji geliştirme aşamasında son 20 yıllık mücadeleyle birlikte ilk 3'e girdi. Hatta TSK insansız hava araçların teknolojisini muhabereye adapte etme konusunda dünyada bir numara diyebiliriz. Bu öncülüğü kaybetmemiz lazım. Bizim hedefimiz sivil alanlarda da başarı yakalamak.

- Ülkemizin artık yüksek teknolojili alanlarda ciddi girişimleri var. Bizim hedefimiz elimizden geldiğince ülkemizin dünyada önemli yerlere gelmesini sağlamak.

"TEKNOFEST’LERİ YAPMAYA DEVAM ETMELİYİZ"

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, açılış konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "600 bin genç kardeşimiz başvurdu. 600 binden fazla genç hayatın her alanında tam bağımsız vatan hedefiyle milletimize hizmet edecek teknolojiler geliştirmek için yarışıyor. Öğrenilmiş çaresizliğe başkaldırı budur.

Haberin Devamı

Bu kadarı da yetmez gün daha da fazla mücadele etme günüdür. 2023’te 2024’te 2025’te 2053’te ve hatta 2071’de TEKNOFEST’leri yapmaya devam etmeliyiz.

600 binleri aşan yarışmacı sayımız milyonları geçmeli. Bu yarışmada fidanlar büyümeli, kök salıp meyve vermeli. 2005’teki hissiyatımın bir benzerini T3 Vakfı ekibimizle TEKNOFEST’te ilk kez yola çıktığımda yaşadım. 2018’de şantiye halindeki İstanbul Havalimanı’nda düzenlenen bir model uçak yarışmasına jüri olarak katılmıştık. Orada bulunan Savunma Sanayii Başkanımız ve bazı kurum yöneticilerime TEKNOFEST’i aktardığımda heyecanlandılar. Ekip olarak 4 koldan çalışmaya başladık.

Daha da önemlisi aklımızda hep şu soru vardı. Acaba milletimiz TEKNOFEST’e teveccüh gösterecek mi? Şükürler olsun insanlarımız akın akın TEKNOFEST’e geldi. O anı ve hissiyatımı hiç unutamam. TEKNOFEST’in ilk sabahı 10 binlerce gencin akın akın gelmesiyle rüyalar alemindekine benzer bir şenlik alanına dönüştü. Hayallerimiz gerçek oldu. İşte o gün yaptığımız bu işin aynı 2005’te olduğu gibi önünün açık olduğunu hissettim.

Haberin Devamı

"AMBARGO SOPASI SALLAYARAK BİZLERİ KORKUTMAYA ÇALIŞANLAR, ASLA KAZANAMAYACAKLAR"

Yine muhteşem bir TEKNOFEST açılışında sizlerle birlikteyiz. Sevgili genç kardeşlerim, bilimde, kültürde, sanatta, teknolojide inovasyon getiremiyorsanız durduğunuz yerde sayıyorsanız. Menzile varmamız asla mümkün değil.

Ambargo sopası sallayarak bizleri korkutmaya çalışanlar, milli teknolojileri engellemek için darağacı koymaya çalışanlar biz yolumuzdan dönmedikçe asla kazanamayacaklar.

Durmadan, yılmadan, asla pes etmeden, tam bağımsız bir Türkiye için azim ve gayretle yürüyeceğiz. Biz yürüdükçe güzel vatanımıza, kardeş Azerbaycan’a ve mazlum coğrafyalara güneş en aydınlık haliyle doğacak. Bu kutlu hedefe giden yolda kaybetmek yok.

Haberin Devamı

Bu dev organizasyon için gecesini gündüzüne katan T3 Vakfı’ndaki ekip arkadaşlarımıza, gönüllülerimize, bu organizasyona değer katan paydaşlarımıza, 81 şehir ve 111 ülkeden yarışmaya katılan 600 binden fazla gencimize ve yurdumuzun her köşesinden gelen değerli milletimize yürekten teşekkür ediyorum."