Ekonomiİstanbul Hacıhüsrev’de kamu-özel dönüşümü

İstanbul Hacıhüsrev’de kamu-özel dönüşümü

11.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

İstanbul Beyoğlu bölgesinde kentsel dönüşüm projelerini hızlandıran Polat Gayrimenkul, Piyalepaşa ardından Hacıhüsrev’de dönüşüm üzerinde çalıştığını duyurdu.

İstanbul Hacıhüsrev’de kamu-özel dönüşümü

İstanbul’da özel sektörün geliştirdiği en büyük kentsel dönüşüm projesi’ olarak tanıtılan Piyalepaşa İstanbul ve ardından Premium isimli projesini hayata geçiren Polat Gayrimenkul, Hacıhüsrev bölgesi yanı sıra Çengelköy’de de dönüşüm üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Polat Gayrimenkul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel, “Hacıhüsrev için şimdilik plan tarafında bir çalışma yapıyoruz, kamuya destek veriyoruz. Hem bakanlığın, hem belediyenin burada öncülük yaptığı, işbirliği içinde bir modelde yer alabiliriz. 50 tescilli bina, 5 bin hak sahibi var. Zor bir yapı stoku var. Burada kamu gücüne ihtiyaç var. Piyalepaşa’nın 3 katı büyüklüğünde, 250 dönümde 5 bin hak sahibi var” dedi.

Haberin Devamı

Piyalepaşa’da 80 dönümü dönüştürdüklerini, ilk etapta 1000 konut yaptıklarını ikinci etapta da 340 konut yaptıklarını anlatan Yücel, “Toplamda yatırım bedeli 350-400 milyon dolar civarında. Konutlar, ofisler, ticari alanlar, otel, yani her şeyin olduğu tam bir karma proje gerçekleştirdik” dedi. Projede 2017 yılında metrekaresi 2 bin liradan satışa çıktıklarını söyleyen Kaan Yücel, şu anda fiyatın 6 bin dolara ulaştığını söyledi.

Proje GYF’sini duyurdu

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK), 17 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren ‘proje gayrimenkul yatırım fonu’ düzenlemesi ile gayrimenkul projelerine yatırım yapmanın önü açılmıştı; bu kapsamda ilk proje gayrimenkul yatırım fonu için Polat Gayrimenkul SPK’ya başvuru yaptığını duyurdu. Kaan Yücel, başvurularının kasım ayında sonuçlanmasını beklediklerini belirterek, “İlk onayı alanlardan biri olacağımızı düşünüyoruz. Hemen o fonla Piyalepaşa İstanbul Premium projemizdeki otelimizde yer alacak executive home’lar ile bir miktar konutu içine koyup kitle fonlamasına çıkacağız” dedi.