Ekonomiİnsani teknolojinin bayraktarı Türkiye

İnsani teknolojinin bayraktarı Türkiye

19.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Bakan Bolat, “Yapay zeka teknolojilerinin risklerinin azaltılması için çalışıyoruz” derken Bakan Kacır da, “Türkiye, her gün büyüyen girişimcilik ekosistemiyle, insanlık yararına teknoloji anlayışıyla bayraktar rol üstlenmeye hazır” diye konuştu.

İnsani teknolojinin bayraktarı Türkiye

İsmail Şahin / İSTANBUL - Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Ticaret Bakanlığı olarak hem yeşil mutabakata uyum hem de yapay zekâ teknolojilerinin risklerinin azaltılması noktasında sorumluluk almaya ve var gücümüzle çalışmaya hazırız” dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise “Türkiye, güçlü insan kaynağı ve teknoloji geliştirme altyapısıyla, her geçen gün daha da büyüyen girişimcilik ekosistemiyle, insanlık yararına teknoloji anlayışıyla bayraktar rol üstlenmeye hazır konumda” diye konuştu.

Haberin Devamı

Global Liderler Zirvesi 2024 Ticaret Bakanı Bolat ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır’ın katılımıyla “Yapay Zeka ve Sürdürülebilir Gelecek” teması ile gerçekleştirildi. Zirvede, iş dünyasının üst düzey yöneticileri gelecek nesillere sürdürülebilir bir dünya bırakmak için yapılması gerekenleri ele aldı. Bakan Bolat, yapay zeka teknolojisinin ne kadar gelişeceğinin öngörülemeyeceğine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Yapay zekâ çağı, fırsatlarla ve sorumluluklarla dolu. Ticaret Bakanlığı olarak, hem yeşil mutabakata uyum hem de yapay zekâ teknolojilerinin risklerinin azaltılması noktasında sorumluluk almaya ve var gücümüzle çalışmaya hazırız.”

Sürdürülebilir kalkınma

Dünyanın bir diğer gündeminin de sürdürülebilirlik olduğunu dile getiren, Bolat, “İklim değişikliği, kuraklık, eşitsizlik ve açlık gibi insanlığın karşı karşıya olduğu sorunların çoğu, ancak küresel düzeyde ve sürdürülebilir kalkınmayı teşvik ederek çözülebilir” dedi.

Haberin Devamı

Zirveye video mesaj gönderen Bakan Mehmet Fatih Kacır ise, “Türkiye, güçlü insan kaynağı ve teknoloji geliştirme altyapısıyla, her geçen gün daha da büyüyen girişimcilik ekosistemiyle, insanlık yararına teknoloji anlayışıyla bayraktar rol üstlenmeye hazır konumdadır” dedi.

‘BÜYÜYEREK DEVAM EDECEK’

Zirvede açılış konuşmasını yapan KREA M.I.C.E CEO ve Global Liderler Zirve Başkanı Seda Mızraklı Ferik, “Yapay zeka ve sürdürülebilirlik bu yıl ilkini düzenlediğimiz zirvenin ana teması. Zirveye yoğun bir katılım oldu. Bu zirvenin en önemli amacı Türk iş dünyasıyla yabancı iş insanlarını bir araya getirmekti. Zirvenin önümüzdeki yıllarda büyüyerek devam edeceğini umuyoruz” dedi.

Çevreye duyarlı yenilikçi ürünler

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, bu yıl için hedeflenen 264 milyar dolarlık ihracata ulaşacaklarını belirterek, ihracat başarılarının çevreye duyarlı ve yenilikçi ürünlerle taçlandırılması gerektiğine dikkat çekti.

Tedarik zinciri kilit öneme sahip

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak da sürdürülebilir gelecek gündemlerinde tedarik zincirine dikkat çekerek, “Globalleşmeden glokalleşmeye geçen dünyada, friend-shoring ve near-shoring daha fazla konuşulmaya başlandı” dedi.

Haberin Devamı

Dünyadan ünlü isimler sunumlar gerçekleştirdi

İstanbul’daki zirvenin ilk gününde, “Sürdürülebilirliğin Babası” olarak da anılan Volans Kurucusu ve İş Geliştirme Başkanı John Elkington, New York Times gazetesi yazarı Dr. George Friedman ve Powerful Leaders’ın CEO’su Julie Hruska çeşitli konularda sunumlar gerçekleştirdi.