Ekonomi GE Aerospace Türkiye’de Teknoloji Merkezi açtı

GE Aerospace Türkiye’de Teknoloji Merkezi açtı

08.06.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

GE Aerospace Türkiye Teknoloji Merkezi, İstanbul Kartal’da, törenle açıldı.

GE Aerospace Türkiye’de Teknoloji Merkezi açtı

Açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Valisi Davut Gül, GE Aerospace Türkiye Teknoloji Merkezi Genel Müdürü Dr. Aybike Molbay katıldı. Bakan Kacır, burada yaptığı konuşmada, havacılık sektörünün yüksek teknolojide öncü olduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin bu alanda kendi özgün platformlarını sıfırdan geliştirebilen bir konuma eriştiğini söyledi. Kacır, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Dünyada uçak motoru üretebilen ve her türlü uçak motoru parçasını test edebilen sayılı ülkeler arasındayız. Uzay ve havacılık sanayimizin küresel oyuncularıyla iş birliği içinde inşa ettiğimiz bu altyapının önemli oyuncularından biri de GE Aerospace’dir. Dünyanın önde gelen firmalarının yenilikçi Ar-Ge çalışmalarını ülkemizde gerçekleştirmesi için hayata geçirdiğimiz TÜBİTAK öncül Ar-Ge laboratuvarları destek programımızdan GE Aerospace yararlandı.”

GE Aerospace Türkiye Teknoloji Merkezi’nde 440’ın üzerindeki araştırmacnın motor teknolojilerinde yenilikçi çalışmalara yapacaklarını belirten Kacır, “GE Aerospace’in küresel ölçekteki 5 mühendislik merkezi arasında yer alacak GE Aerospace Türkiye Teknoloji Merkezi’ni bakanlık olarak Ar-Ge merkezi statüsüyle destekleyeceğiz” dedi.