EkonomiEv sahibi ve kiracılar bu detaya dikkat! Davasız 19 günde tahliye edildi

Ev sahibi ve kiracılar bu detaya dikkat! Davasız 19 günde tahliye edildi

28.08.2024 - 07:20 | Son Güncellenme:

Ev sahibi ve kiracı uyuşmazlıklarında yeni detaylar kamuoyuna yansımaya devam ediyor. Tahliye taahhütnamesi veren bir kiracı taahhütnamede belirtilen tarihte evi boşaltmayınca konu yargıya taşındı. Ev sahibi dava yoluna gitmeden kiracıyı tahliyeye zorladı. İşte detaylar...

Ev sahibi ve kiracılar bu detaya dikkat Davasız 19 günde tahliye edildi

Milliyet.com.tr/ÖZEL Şişli’de uzun bir süredir kiracı olan bir kişi tahliye taahhütnamesi imzalamasına rağmen taahhütnamede yer alan tarihte evi boşaltmak istemedi. Ev sahibi konuyla ilgili tahliye talebi ve icra takibi başlattı. Kiracı 7 gün içerisinde tebligata itiraz etmedi. Kiracıdan itiraz gelmeyince tahliye durumu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

‘TAHLİYE VE HACİZ TALEPLİ İCRA TAKİBİ BAŞLATILDI’

İlgili kira uyuşmazlığında ev sahibinin avukatı Gizem Gonce milliyet.com.tr’ye yaşanan süreci anlattı. Gonce konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Müvekkilimiz ev sahibi ve Şişli’de bir evi var. Uzun yıllardır kiracı evde oturuyor. Kiracı düzenli olarak kira bedellerini ödememekle birlikte vermiş olduğu tahliye taahhütnamesine uymayacağını söylemleri ile beyan etti.

KİRACI ‘EVDEN ÇIKMAYACAĞIM’ DEDİ

Tahliye taahhütnamesi sözleşmeden sonraki gün yapılmış olsa da kiracı, ‘tahliye taahhütnamesini icra takibine koysan da ben çıkmayacağım’ şeklinde söylemlerde bulundu.

Bunun üzerine 1 Ağustos 2024 tarihli tahliye taahhütnamesine uyulmadığı için 2 Ağustos 2024 tarihinde tahliye taahhütnamesini icra takibine koyarak tahliye ve haciz talepli icra takibi başlatıldı.

Haberin Devamı

‘KİRACI TEBLİGATA İTİRAZDA BULUNMADI’

İcra dairesi tarafından kiracıya tahliye talepli ödeme emri gönderildi. 10 Ağustos 2024 tarihinde kendisine tahliye talepli tebligat tebliğ edildi. Kiracı 7 günlük süreçte tahliye talepli tebligata itirazda bulunmadı. Bu nedenle icra takibi kesinleştirildi. Bunun akabinde kiracının menkullerine, gayrimenkullerine ve banka kanallarındaki hesaplarına haciz uygulandı.

‘TEBLİGATTAN 10 GÜN SONRA EVİ TAHLİYE ETTİ’

Kiracı 20 Ağustos 2024 tarihinde tebligattan tam 10 gün sonra evi tahliye etti.

‘YARGILAMA HIZLI, MASRAFI YOK’

Burada önemli olan husus tahliye taahhütnamesi ile bir kişinin tahliye edilmesinin çok kolay ve zahmetsiz olduğudur. Yargılamanın çok hızlı olduğu ve hiçbir şekilde masrafın yapılmadığı, icra dairesinden yapılan masrafların cüzi rakamlar olduğunun altını çizebiliriz. İnsanlar dava açmak suretiyle tahliye davalarının uzun sürdüğünü göze alarak bu tür davaları açmaktan imtina ediyorlar.

‘ARABULUCULUK BAŞVURUSU YAPMAYA GEREK KALMADI’

Burada arabuluculuk süreci de yoktur. Tahliye taahhütnamesine dayalı olarak başlatılan icra takiplerinde arabuluculuk başvurusu yapma zorunluluğu yoktur. Eğer tahliye taahhütnamesi varsa ve bu usulüne uygun olarak kiracıdan alındıysa, tahliye taahhütnamesinin verildiği tarihten itibaren 1 ay içerisinde icra takibi yapmak gerekiyor. İcra takibinde tahliye ve haciz talebinde bulunmak gerekiyor. Bu durumda ev sahibi kiracıyı evden çıkarma hakkına sahiptir. Kiracının itiraz etmemesiyle birlikte 19 günlük süreç içerisinde tahliye işlemi yapılmış oldu.”

Yazarlar