Ekonomi‘Ev almak için doğru zaman’

‘Ev almak için doğru zaman’

28.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Konut kredisi faiz oranlarındaki gevşeminin asıl karşılığını 2026’da bulacağını ifade eden Albayrak Beton Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Albayrak, mevcutta konut alımı için ‘fırsat dönemi’ oluştuğunu, fiyatların artacağını dile getirdi.

‘Ev almak için doğru zaman’

İstanbul’da metro inşaatlarına da beton tedarik eden Albayrak Beton aynı zamanda yap-sat şeklinde projeler de üretiyor. Erdal Albayrak, “Merkez Bankası’nın faiz oranları marta kadar yüzde 40’ın altına gelecek. Bunun bir de psikolojik yansıması var. Piyasa bunun altında olabilir. Asıl 2026’nın ilk çeyreğidir konut kredilerinde düşüşün beklenmesi gereken zaman. Onu bekleyen de yüksek fiyatla alır. Biz planlarımızı 2026’ya göre yapıyoruz. Konut almak için en uygun zaman. Bugün konutlar maliyetine satılıyor” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul’da 108 hazır beton firması arasında 7’nci, Türkiye’de ise 15’inci büyük firma olduklarına işaret eden Albayrak, İstanbul’da beton sektöründen yüzde 10 pay aldıklarını, Türkiye’deki paylarının ise yüzde 1 olduğunu kaydetti. Albayrak, Hatay’da 30 bin konut ihale edileceğini ve bu süreçte orada yer alacaklarını anlattı.