22.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:
EKONOMİ SERVİSİ
İş dünyası ve devlet erkânından birçok ismi biraraya getiren cenazede Firuz Kanatlı’nın çocukları Gülden Kanatlı Derbil, Aydan Kanatlı ve Firuzhan Kanatlı ile torunları taziyeleri kabul etti.
Kanatlı’nın cenaze törenine yurt içi ve yurtdışından yoğun katılım oldu. Binlerce ETİ çalışanı ve Eskişehirli vatandaşın katıldığı cenaze sırasında yollar trafiğe kapatıldı. Eskişehirliler, kente sayısız katkı sağlayan Kanatlı’ya son görevlerini yerine getirdi.
Eti’yi 1961’de kurdu
Firuz Kanatlı, 1932’de, Eskişehir’de doğdu. Galatasaray Lisesi ve Cenevre Üniversitesi’nin İşletme bölümünü bitirdi. Türkiye’ye dönünce babasının Gümülcineli Un Fabrikası’nda işe başladı. Bir dostunun önerisiyle bisküvi üretmeye karar verdi. 1961’de temellerini attığı ETİ fabrikası ile bisküvi ve çikolata sektörünün modern makinalarla üretim yapmasında, fırın ve tesis teknolojisinin gelişiminde büyük bir rol oynadı.
Türkiye’nin ilk sınai kek, ilk bebe bisküvisi, ilk lifli bisküvi, ilk kızarmış ekmek, ilk dilim kek, ilk ıslak kek ve ilk glutensiz bisküvisini üreterek bu ürünleri günlük hayata soktu.