EkonomiEkonomiye ve potansiyele güven tam

Ekonomiye ve potansiyele güven tam

11.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Sabancı Topluluğu, 2024-2029 arasını kapsayan 5 yıllık yol haritasını Londra’da yabancı yatırımcılarla paylaştı.

Ekonomiye ve potansiyele güven tam

Konferansa dünyanın önde gelen finans kuruluşlarından 100’ün üzerinde temsilci katıldı. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper’in de hazır bulunduğu konferansta holdingin hedefleri hakkında bilgi alan yatırımcılar, olası yatırım fırsatları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Güler Sabancı, Türkiye ekonomisine ve geleceğine olan güvenini vurgulayarak şunları ifade etti:

Haberin Devamı

“Ülke olarak zorlu bir dönemi geride bırakırken, atılan doğru adımlarla birlikte Türkiye ekonomisinin parlak bir geleceğe doğru ilerlediğine yürekten inanıyoruz. Ülkemizin potansiyeline olan güvenimiz artarak devam etmektedir.”

Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper de, “Biz hem sürdürülebilirliği hem dijitali, dünya düzenini baştan aşağı değiştirecek yeni ekonomiler olarak görüyoruz. Önümüzdeki dönem için hazırladığımız stratejik yol haritamızla en büyük amacımız, bu ekonomilerin müşterisi değil, küresel ölçekteki oyun kurucusu olmak. Önümüzdeki 5 yıllık dönemde, yatırım önceliklendirmemizi enerji ve iklim teknolojileri, malzeme teknolojileri, mobilite çözümleri ve dijital teknolojiler olmak üzere 4 ana odakta toplayacağız. Gelecek 5 yılda mevcut net aktif değerimizi 2 katına çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.