19.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:
Ekonomi Servisi
Turhan, AA’ya yaptığı açıklamada, çalışmaların hızla sürdüğünü, havalimanının ilk etabının 29 Ekim’de hizmete açılacağını söyledi.
Merkez olacak
İstanbul Yeni Havalimanı’nın 42 ayda tamamlanacak ilk etabında 90 milyon yolcu kapasitesi, günlük 3 bin 500 iniş-kalkış imkanı, 100 bin metrekarelik yaşam alanı, 25 bin araçlık otopark, 42 kilometrelik bagaj sistemi, 143 yolcu köprüsü, 5.5 milyon tonluk kargo kapasitesi, 62 kilometrelik güvenlik çemberi bulunacağını anlatan Turhan, buranın 73 milyar liralık ekonomik katkı ve 225 bin kişiye istihdam imkânı sağlayacağını bildirdi.
Havalimanının dünyanın önde gelen dev şirketlerinin dikkatini çektiğini belirten Turhan, “Hizmete girdiğinde dünyanın en büyüğü olacak İstanbul Yeni Havalimanı’nda yer almak için dev kargo şirketlerinin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne başvuru yapabilmesi için ilgili yönetmelikte değişiklik yapıldı. UPS, DHL, FedEx gibi dünyanın önde gelen kargo şirketleri yer kiralamak için başvuruda bulundu” diye konuştu.
Cahit Turhan, hava kargo taşımacılığının her geçen gün geliştiğini ifade ederek, İstanbul Yeni Havalimanı’nın 29 Ekim’de hizmete girmesiyle kentin, havacılıkta yolcu trafiğinin yanı sıra kargo taşımacılığının da merkezi olacağını söyledi.
Yeni havalimanı için tanıtım
İGA şirketince, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatının (ICAO) Brezilya’da düzenlediği Dünya Havacılık Forumu’nda, İstanbul Yeni Havalimanı hakkında bilgi verilerek, yatırım süreci ve bu süreçte tarafların yaklaşımlarıyla ilgili yöneltilecek sorular yanıtlanacak.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün (SHGM) internet sitesinde yer alan duyuruya göre, “Havacılığın Gelişimi için Yatırım Teşviki” temasıyla Brezilya’nın Fortaleza şehrinde düzenlenen ICAO Dünya Havacılık Forumu başladı.
Forumda tartışma platformunda, İGA tarafından İstanbul Yeni Havalimanı hakkında bilgi verilecek.