EkonomiBakan Uraloğlu, 5.9'luk depremle sarsılan Kale’de!

Bakan Uraloğlu, 5.9'luk depremle sarsılan Kale’de!

19.10.2024 - 14:05 | Son Güncellenme:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 16 Ekim’de meydana gelen ve merkez üssü Malatya’nın Kale ilçesi olan depremin ardından bölgede incelemelerde bulundu.

Bakan Uraloğlu, 5.9luk depremle sarsılan Kale’de

Bölgedeki vatandaşlarla bir araya gelerek geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Uraloğlu, esnafın taleplerini ve ihtiyaçlarını yerinde dinledi. 6 Şubat depremlerinin ardından devam eden çalışmalar hakkında da bilgi veren Bakan Uraloğlu, “300 kilometrelik deprem konut yolu projelendirdik. Bugün itibarıyla 78 kilometresi tamamlanan iş bünyesinde bu yılın sonuna kadar 174 kilometrelik yolu bitirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Haberin Devamı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 16 Ekim’de meydana gelen ve merkez üssü Malatya’nın Kale ilçesi olan depremin ardından ilçeye yaptığı ziyarette vatandaşla bir araya geldi. Bakan Uraloğlu, esnafla birebir görüşerek deprem sonrası yaşadıkları zorlukları ve ticari faaliyetlerini nasıl etkilediğini sordu. Esnafın beklentilerini dikkate alarak çalışmaların sürdürüleceğini ifade eden Uraloğlu, “Deprem sonrası hem Kale hem de Malatya için vatandaşlarımızla birlik içinde hareketimizi sürdüreceğiz. Devlet olarak her zaman esnafımızın yanındayız. Gerekli desteği sağlamaya devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“300 KİLOMETRELİK DEPREM KONUTU YOLU PROJELENDİRDİK”

Esnaf ziyaretinin ardından ilçede düzenlenen AK Parti Kale 8. Olağan İlçe Kongresi’ne katılan Bakan Uraloğlu, 6 Şubat 2023’te Malatya’yı da etkileyen depremleri anımsatarak “Yaklaşık 14 milyon insanımızı doğrudan etkileyen depremler hepimizi derinden üzdü. 3 gün önce de merkez üssü Kale ilçemiz olan 5,9 büyüklüğünde bir deprem daha yaşadık.” ifadelerini kullandı. Son yaşanan depremin ciddi bir yıkıma yol açmadığını ifade eden Uraloğlu, bölgede yürütülen altyapı ve ulaşım projelerini hızla sürdürdüklerini belirterek 6 Şubat depremlerinin ardından devam eden çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu konuşmasında şu bilgilere yer verdi:

Haberin Devamı

“Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Karayolları Genel Müdürlüğümüz eliyle depremden etkilenen illerimizde; 17 farklı lokasyonda 26 milyar lira proje bedeliyle 300 kilometrelik deprem konut yolu projelendirdik. Bugün itibarıyla 78 kilometresi tamamlanan iş bünyesinde de bu yılın sonuna kadar 174 kilometrelik yolu bitirmeyi hedefliyoruz.”

"SORUNLARIN ÜSTESİNDEN TEK TEK GELEREK YARINLARIMIZI İNŞA EDİYORUZ”

Birlik ve beraberlik içinde, her zaman olduğu gibi vatandaşların yanında bulunduklarını da kaydeden Bakan Uraloğlu, “Gün içerisinde bölgedeki temaslarımıza devam edeceğiz. Deprem sonrası tüm imkanları seferber ettik. Sorunların üstesinden tek tek gelerek yarınlarımızı inşa ediyoruz. İlçemize, şehrimize, bölgemize ve ülkemize birlik ve beraberlik ruhuyla hizmet etmeye devam edeceğiz.” dedi.