EkonomiAKLease’den 9 milyar TL’lik yeşil finansman

AKLease’den 9 milyar TL’lik yeşil finansman

22.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Sürdürülebilirlik odaklı finansman modeli ECOLease ile AKLease, Türkiye’de enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji projelerine finansman desteği sağlıyor.

AKLease’den 9 milyar TL’lik yeşil finansman

Müşterilerine uygun maliyetli ve avantajlı finansman çözümleri sunan AKLease, yeşil finansman alanında son üç yılda toplam 9 milyar TL’ye yakın projeyi finanse etti. AKLease, 2030 yılına kadar portföyünün tamamına yakınının ECOLease ürünlerinden oluşmasını hedefliyor.

Haberin Devamı

AKLease’in sürdürülebilirlik alanındaki öncü rolüne vurgu yapan AKLease Genel Müdürü Eser Okyay şunları söyledi: “Bugüne kadar yenilenebilir enerji sektörüne yaklaşık 514 MW büyüklüğünde projeye kaynak sağladık. Bu kapsamda yapılan yatırımlar sayesinde müşterilerimiz rekabet avantajı elde ederken, aynı zamanda karbon ayak izini azaltıyor ve kendi sürdürülebilirlik hedeflerine daha da yaklaşıyorlar. Öte yandan AKLease olarak müşterilerimize sadece finansman sağlamakla kalmıyor, onlara uzman kadromuzla sürdürülebilirlik danışmanlığı da veriyoruz. Yeşil dönüşüm önümüzdeki dönemde de hem reel sektörün hem de finans kuruluşlarının ana odağında yer almaya devam edecek.”