EkonomiAK Partili Güler: Emeklilerimize daha iyi imkanlar sunacağız

AK Partili Güler: Emeklilerimize daha iyi imkanlar sunacağız

14.08.2024 - 14:27 | Son Güncellenme:

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, "2025 bütçemizi Ekim ayında sunacağız. Depremi yaşayan 11 ilin kaynakları azalmaya devam edecek. Biz de emeklilerimize ve çalışanlarımıza daha iyi imkanlar sunacağız. Hemen Ekim ayı içinde düzenlemeyi hayata geçirme durumu yoktur. Bizim kararlı duruşumuz var. Biz her yönde sabit gelirlilerimizi desteklemeyi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 23. kuruluş yılı kapsamında AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

AK Partili Güler'in açıklamaları şu şekilde: "AK Parti 3 Kasım iktidarıyla beraber 52 yıllık bir parti serüveni var. AK Partiyle beraber istikrarlı yıllar başlamış, sıkıntılı yılların çözümleri başlamıştır. 10 hükümet başkan değiştirmiş Bolu Dağı Tünelimiz vardı. Misliyle beraber ilçelerimize tüneller yapan bir Türkiye geldi. Yakın zaman içerisinde uzaya gönderdiğimiz astrologları gördük, Türkiye uzaya adımını atmış, çalışmalarını devam ettiriyor.

Emekli maaşını 12,500 TL'ye çıkarmıştık. Birçok düzenlemeyi hayata geçirmiş durumdayız. Çok ciddi imkanlarla yeni alanların desteklendiği bir çok alan vardı. Önümüzdeki dönem yeni mottomuz o. İktidarın, geleceğin umudu AK Parti. Bizim Ukrayna-Rusya savaşıyla başlayan pandemiyle beraber birçok sorun alanlarımız var. Zalim İsrail'in Gazze zulmü devam ediyor.

Haberin Devamı

EMEKLİLERLE İLGİLİ ÇALIŞMA

Şu anda mevcut çalışan sayımız 27,5 milyon civarında gelişmiş ülkelerin emeklilik sistemine baktığımızda sıkıntılı bir oran. 1,5 çalışana 1 emekli gibi bir durum söz konusu. Ödeme gün sayısı, prim, yaşla birlikte hakkaniyetli bir emeklilik sistemi inşa etmemiz lazım. Onların maaş özlük haklarını artıracak bir sistemi düzenleyerek hayata geçirmemiz gerekiyor. OVP'de birinci amacımız enflasyon. Bu konuda mücadelemizi çok iyi sürdürmemiz lazım. Ağustos ayınca açıklanan enflasyon rakamları en az 10 puan daha düşecektir.

Emeklilere bütçe imkanlarımız ne kadar imkan veriyorsa... 2025 bütçemizi Ekim ayında sunacağız. Depremi yaşayan 11 ilin kaynakları azalmaya devam edecek. Biz de emeklilerimize ve çalışanlarımıza daha iyi imkanlar sunacağız. Hemen Ekim ayı içinde düzenlemeyi hayata geçirme durumu yoktur. Bizim kararlı duruşumuz var. Biz her yönde sabit gelirlilerimizi desteklemeyi sürdüreceğiz.

SOKAK HAYVANLARI DÜZENLEMESİ

Bu kanun olmadan önce de her yıl ülkemizde trafik kazası sebebiyle, salgın hastalık sebebiyle, açlık, saldırganlık sebebiyle 700 bine yakın köpek ölüyordu zaten. Sokak güvenli bir alan değildir. Bu 5 başlıkta her yıl sağlıklı köpekler ölüyordu. İnsanlar burada bazı fotoğraflar olarak yalan söylüyorlar. Olmayan bir şeyi var gibi gösteriyorlar. Hayvanlar öldüğünde gömülecek belediyelerin etrafında hayvan mezarlıkları vardır. Buradan görüntü alarak seri hayvan katliamları dezenformasyonunu yapıyorlar.

Haberin Devamı

Sokaklar güvenli alanlar değildir. Sağlıklı köpekler de sokaklarda ölüyorlar. Bunları da korumamız lazım. Nitelikli, sağlıklı barınaklarda yaşatmamız lazım.
AK Parti'li Güler, AK Parti Kongre Merkezi'nde AK Parti 23. Kuruluş Yıldönümü Programı öncesi CNN TÜRK'ten Duygu Ayaz Bayram'a açıklamalarda bulundu.