EkonomiAdana’da ‘lezzetli’ günler

Adana’da ‘lezzetli’ günler

29.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Adana Valiliği’nin ev sahipliğinde “Kökleriyle Adana” temasıyla düzenlenen “8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali” milyonları ağırladı.

Adana’da ‘lezzetli’ günler

Coğrafi, tarihi ve kültürel zenginliği ile gastronomi dünyasının vazgeçilmez durağı haline gelen Adana, bu yıl 8. kez düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nde, bir kez daha lezzet tutkunlarına ev sahipliği yaptı. Kent kültürünün güçlü bir parçası haline gelen ve Valilik himayesinde düzenlenen Adana Lezzet Festivali, Juss, Black Bruin, Sarıyer, Daren, Malton gibi en sevilen içeceklerin üreticisi Oğuz Gıda’nın ana sponsorluğunda gerçekleşti.

Haberin Devamı

‘Burası gastronomi havzası’

Vali Yavuz Selim Köşger, festivale ilişkin değerlendirmesinde, gastronomi ve lezzetin Adana için turizm alanında doğru bir strateji olduğunu belirterek, “Burası gastronomi havzası. Adana, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ın her birinde muazzam lezzetler var. Vatandaş sadece buraya gelmekle kalmıyor. Yiyor, içiyor, geziyor, konaklıyor” dedi.

Büyüyen Türkiye’de globalleşen dünyada artık büyük düşünülmesi, havza, bölge planlamasının hedeflenmesi gerektiğini belirten Köşger, Adana başta olmak üzere Hatay, Gaziantep ekseninde Mersin’i, Şanlıurfa, Kahramanmaraş eklenerek bir destinasyon oluşturulabileceğini belirtti.

Köşger, dört günlük lezzet festivalinin, 3 milyar liraya yakın kent ekonomisine katkı sağlayacağını öngördüklerini belirterek, “Daha fazlası da mümkün. Her bir aktivite bütün sektörlere canlılık getiriyor” değerlendirmesinde bulundu.