Ekonomi8 bin $’a el emeği ‘cep’

8 bin $’a el emeği ‘cep’

05.04.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Akıllı telefonlara pahalı tasarımlar yapan ABD merkezli lüks tasarım firması BRIKK, Türkiye’de faaliyetine başlamak için gün sayıyor. Operasyonu şirketin kurucusu yönetiyor

8 bin $’a el emeği ‘cep’

Kişiye özel ürünleriyle tanınan lüks tasarım firması BRIKK, sessiz sedasız Türkiye’ye geldi. İlk etapta otel ve benzeri yerlerde “vitrin dükkan” açmayı planlayan şirket, ileriki aşamada Zorlu AVM veya İstinye Park’ta mağaza açmayı da düşünüyor.
Teknoloji ürünlerini lüks tasarımlarla kişiselleştiren dizayn markası BRIKK, Amerika, Almanya ve Hong Kong’dan sonra Türkiye pazarına da giriyor. Bu amaçla çalışmalar başlatan ve Şişli’de ofis açan şirket, yaz sonuna doğru zincir otellerde vitrin dükkanlar ile faaliyetine başlayacak. BRIKK, piyasanın tepkisine bakarak ileriki aşamada mağaza açmayı da düşünüyor. Hedefteyse Zorlu AVM ve İstinye Park var.
Türkiye çalışmalarını ise, bizzat, BRIKK’in kurucusu olan ve çok iyi Türkçe bilen Cyrus Blacksmith yönetiyor.

Altın ve pırlanta
Tasarlayıp ürettiği teknolojik aksesuvarlarda altının yanı sıra platinyum, titanyum gibi pahalı metalleri de kullanan BRIKK, iPhone 5s, iPad, iPad Mini, Galaxy Gear ve Galaxy Note 3’e pırlanta detaylar da ekleyebiliyor. BRIKK, Apple’ın çıkarması beklenen iPhone 6 ile Samsung’un yeni Galaxy S5 ve Galaxy Gear 2 modellerine de üretimler yapacak. Kılıf ve kaplamaların fiyatları 4 bin ile 7 bin 670 dolar arasında değişirken, yüzük ve moda ürünler de üretiyor.
Milliyet’e konuşan BRIKK CEO’su Blacksmith, şimdilik mağaza kullanmayacaklarını, satışların öncelikle belli başlı otellerde olacağını kaydetti. Blacksmith, “iPhone 6 piyasaya çıktığında, biz de faaliyetlere başlamış olacağız. O zamana kadar mekanları da ayarlamayı düşünüyoruz. Başka ilginç düşüncelerimiz de var ancak Türkiye’de mümkün olur mu bakacağız. Ar-Ge’mizde bir televizyon yapıyoruz. Giyim koleksiyonu da düşünüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ürünlerİ tamamen söküyor!

BRIKK’in kurucusu Cyrus Blacksmith, yaptıkları işi, “seri üretim teknolojiyi, el sanatına dönüştürmek” olarak nitelerken, bunun nasıl gerçekleştirdiklerini şöyle anlattı:
“Aldığımız ürünleri önce tamamen açıyor, kesiyor, söküyoruz. Ardından orijinal arka kapağına 7 kat kaplama yapıyoruz. İşlemler robotlarla yapılıyor, çünkü içlerinde çok hassas parçalar var. İstenirse, müşteriyle birlikte de tasarım yapabiliyoruz. Nasıl bir şey istediklerini anlatıyorlar ve fiyat da böyle şekilleniyor. Örneğin geçen yıl 120 bin dolarlık bir iPhone yaptık.”