Ekonomi3.7 milyar liralık ‘lezzetli’ katkı

3.7 milyar liralık ‘lezzetli’ katkı

22.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Adana Valiliği öncülüğünde Adana Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, odalar ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle bu yıl “Kökleriyle Adana” temasıyla kapılarını açan 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, binlerce kişiye dört gün boyunca muhteşem bir lezzet şöleni yaşattı.

3.7 milyar liralık ‘lezzetli’ katkı

Festivalle ilgili bir değerlendirme yapan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, gördükleri ilgiden çok memnun olduklarını söyledi. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin kente hem ekonomik anlamda hem de tanıtım anlamında büyük katkılar sağladığını aktaran Vali Köşger, “Festival boyunca Adana’mızda otellerdeki 13 bin yatak kapasitesinin tamamı doldu. Festivalimizin Tarsus ve Mersin gibi çevre il ve ilçelerdeki otellerin doluluk oranına da etkisi çok yüksek oldu. Sadece bu verilere bakarak bile festivalin ne kadar ilgi gördüğünü anlamak mümkün” dedi.

Haberin Devamı

800 bini aşkın ziyaretçi

Adana’nın artık gastronomi turizminin önemli bir parçası olduğunu aktaran Köşger, “Festivali 800 binin üzerinde kişi ziyaret etti. Hem Adanalı hemşerilerimiz hem de ülkemizin çeşitli yerlerinden ve yurt dışından gelen misafirlerimizin yaptığı harcamalarla birlikte toplam 3.7 milyar TL’lik bir ekonomik değerden bahsedebiliriz” diye konuştu.

500 bin şiş et

Merkez Park’taki alanda 76 stantta satış yapıldığını, 48 kadın kooperatif standı ile 13 belediye standının yer aldığını ifade eden Vali Köşger, “Bu sene festivalimizde yaklaşık olarak 500 bin şiş et ve 400 bin şişe şalgam tüketildi” dedi.