Ekonomi2 milyar dolar için SAHA’ya çıkacaklar

2 milyar dolar için SAHA’ya çıkacaklar

16.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Dünyanın önde gelen savunma sanayii şirketleri ekim ayında SAHA İstanbul tarafından organize edilen SAHA Expo’da buluşacak. 150 binden fazla profesyonel ziyaretçi ağırlayacak fuarda 2 milyar dolar civarında bir iş hacmi oluşması bekleniyor.

2 milyar dolar için SAHA’ya çıkacaklar

Avrupa’nın en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul tarafından organize edilen SAHA Expo Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı, bu yıl Cumhurbaşkanlığı himayesinde 22-26 Ekim tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) gerçekleştirilecek. 9. yılına giren SAHA İstanbul’un çalışmalarını ve SAHA Expo’ya ilişkin hazırlıkları değerlendirmek amacıyla Deniz Müzesi’nde bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya SAHA İstanbul Genel Sekreteri Levent Kerim Uça ve SAHA Expo Genel Müdürü Murad Çakır katıldı. Geçen yıl 78 binin üzerinde ziyaretçi ağırlayan SAHA Expo’da bu yıl 150 binden fazla profesyonel ziyaretçi bekleniyor.

Haberin Devamı

2 milyar dolar için SAHA’ya çıkacaklar

Rekor hedefleniyor

Levent Kerim Uça, “Fuar 2022’de 60 bin metrekareye çıktı, bu sene 90 bin metrekareye çıkıyor. Sektörel bir fuarın her dönem üstüne yeni bir fuar daha koyarak büyümesi gibi bir örnek dünyada yok” dedi.

SAHA Expo’daki iş anlaşmalarının önemine dikkat çeken Uça, şöyle devam etti: “Savunma ve havacılık sanayiimizin her anlamda rekorlara koştuğu bir ortamda, biz de SAHA Expo olarak yeni rekorlara imza atmayı hedefliyoruz. Geçtiğimiz yıl fuarda gerçekleştirilen işbirliği anlaşmalarıyla 1.4 milyar dolarlık hacim oluşmuştu. Fuar kapsamında oluşacak ekonomik değerin 2 milyar doları aşmasını bekliyoruz.”

Deniz araçları ve drone etkinliği var

Levent Kerim Uça, vatandaşlardan gelen yoğun ilgi üzerine fuarın bu yıl 5 güne ve halka açık gün sayısının ise 2’ye çıkarıldığını söyledi. Murad Çakır ise “Dünya çapında bir organizasyona imza atacağız. Sektörün tüm önemli oyuncuları fuarda yer alıyor. Fuarda, Türk platform üreticileri yurt dışından gelen yabancı alım heyetleri ile görüşmeler yapacak. Bu sene drone etkinliği yapacağız, uluslararası katılımcılarla yarışma şeklinde yapacağız. Deniz araçları Ataköy Marina’da sergilenecek. Bu yıl 2 milyar doların üzerinde iş hacmi oluşacağını öngörüyoruz” dedi.

Yazarlar