EğitimZorbing Ne Demek? Zorbing Sporu Nasıl Yapılır, Malzemeleri Nelerdir?

Zorbing Ne Demek? Zorbing Sporu Nasıl Yapılır, Malzemeleri Nelerdir?

26.10.2021 - 15:35 | Son Güncellenme:

Son dönemlerin en eğlenceli spor aktiviteleri içerisinde zorbing gelmektedir. Aynı zamanda bu sporu nasıl yapıldığı da yine merak edilen konular içerisinde yer alıyor. Peki Zorbing ne demek? Zorbing sporu nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Zorbing Ne Demek Zorbing Sporu Nasıl Yapılır, Malzemeleri Nelerdir

Oldukça keyifli bir aktivite olarak öne çıkan zorbing, herkesin değerlendirebileceği bir spor olarak ifade edilebilir. Tabii bu sporu nasıl yapılacağı ve malzemelerin ne olacağı merak edilen konular arasında bulunuyor.

Haberin Devamı

 Zorbing Ne Demek?

 Genelde plastikten olan ve içi görülebilen bir topun içinde, yüksek bir noktadan aşağı doğru yuvarlanma sporu zorbing olarak bilinir. Günümüzde birçok farklı alanda kullanılan en eğlenceli spor aktiviteleri içerisinde geliyor.

 Zorbing Sporu Nasıl Yapılır?

 Özel olarak hazırlanmış bir topun içerisinde giren kişiler, ayak ve elleriyle topu hareket ettirir. İnsan sağlığını koruyucu bir yapıya sahip olan bu tasarım üzerinden, el ve ayaklar vasıtasıyla toplumu yuvarlanmasına olanak verir. Bu şekilde yokuş aşağı hareket eder.

 Zorbing Malzemeleri Nelerdir?

 Yumuşak ve hafif plastik malzemeden hazırlanan zorbing bir top olarak öne çıkar. Aynı zamanda sert darbelere karşı dayanıklı olacak şekilde içi hava doludur.