EğitimZarûrât-I Dîniyye Ne Demek, Anlamı Nedir? Zarûrât-I Dîniyye Kaç Tanedir?

Zarûrât-I Dîniyye Ne Demek, Anlamı Nedir? Zarûrât-I Dîniyye Kaç Tanedir?

29.07.2022 - 12:13 | Son Güncellenme:

Zarûrât-I Dîniyye Din kuralları içerisinde temel ve uyulması gereken esaslar olarak tanımlanmaktadır. Zarûrât arapça kökenli bir sözcük olup Türkçe de zorunlu anlamında kullanılmaktadır. Dîniyye ise din anlamında kullanılmaktadır. Zarûrât-I Dîniyye ise Din için uyulması gereken kurallar olarak tanımlanmaktadır. Zarûrât-I Dîniyye uyulması zorunlu olan, gerekçelerde herhangi bir esnekliği olmayan ve mutlak esaslardır. İşte, tüm detaylar.

Zarûrât-I Dîniyye Ne Demek, Anlamı Nedir Zarûrât-I Dîniyye Kaç Tanedir

 Zarûrât-I Dîniyye İslamiyetin zorunlu esaslarını oluşturmaktadır. Bir müslümanın uyması gereken esaslar İslamiyetin 5 şartı olarak kabul edilmektedir.

Haberin Devamı

 Zarûrât-I Dîniyye Ne Demek?

 Zarûrât tekil zar mutlak anlamında kullanılmaktadır. Zarûrât olması gerekenler, genel esaslar, zorunlu kurallar anlamında çoğul olarak kullanılmaktadır. 

 Zarûrât-I Dîniyye Anlamı Nedir?

 Zarûrât-I Dîniyye İslam dini içerisinde yapılması gereken mutlak kurallar olarak ifade edilmektedir. İslam dünyasında Zarûrât-I Dîniyye hükümleri kesin, uyulması zorunlu kurallardır.

 Zarûrât-I Dîniyye Kaç Tanedir?

 Zarûrât-I Dîniyye İslamın 5 prensibini içermektedir. Bu 5 prensip sıralanacak olursa;

 -Namaz kılmak

 -Oruç tutmak

 -Kelime-i Şehadet getirmek

 -Zekat vermek

 -Kurban kesmek olarak sıralanmaktadır. 

 Zarûrât-I Dîniyye kurallarına uygun günlük hayatı yaşamak ve genel ahlak kurallarını da kapsamaktadır. İslamiyette tevekkül etmek ve koşulsuz iman etmek de Zarûrât-I Dîniyye kuralları arasında yer almaktadır.

Haberin Devamı

 İslamiyeti kabul eden farklı mesheplere mensup müslümanlarda Zarûrât-I Dîniyye kurallarını koşulsuz kabul ve iman etmişlerdir. Kuran-ı Kerim kutsal kitabı içerisinde bulunan tüm ayetlerin koşulsuz kabul edilmesi Zarûrât-I Dîniyye esasları arasında ilk sırada yer almaktadır. Zarûrât-I Dîniyye esaslarını kabul eden her insan müslüman olarak kabul edilmektedir.