EğitimYurt İle İlgili Cümleler Nelerdir? İçinde Yurt Kelimesi Geçen Örnek Cümleler

Yurt İle İlgili Cümleler Nelerdir? İçinde Yurt Kelimesi Geçen Örnek Cümleler

08.03.2022 - 16:48 | Son Güncellenme:

Özellikle birçok değişik eş anlamlısı olması ile beraber yurt kelimesi önemli bir yere sahiptir. Aynı zamanda bir toplumun ve ülkenin vazgeçilmez sözcükleri içerisinde yer alır. Peki, Yurt ile ilgili cümleler nelerdir? İçinde yurt kelimesi geçen örnek cümleleri derledik.

Yurt İle İlgili Cümleler Nelerdir İçinde Yurt Kelimesi Geçen Örnek Cümleler

Herhangi bir halkın egemen olarak sınırları belli topraklarda yaşadığı alan yurt olarak bilinir. Aynı zamanda yurt ile beraber kullanılabilecek birçok değişik eş anlamlı sözlük bulunur. Bununla beraber yurt sözcüğü farklı cümleler içerisinde kullanılması ile birlikte tek başına da değerlendirilir.

Haberin Devamı

Yurt ile İlgili Cümleler Nelerdir?

Taşıdığını anlamı ile beraber yurt kelimesi birçok farklı cümle içerisinde kullanılabilir. Özellikle hem değişik eserlerde hem de şiirler ve günlük yaşamda bu kelime yaygın olarak değerlendirilir. Zaten bir toplumun ve yapının önemli değerli olduğu için yurt kelimesi büyük öneme sahiptir. Bu doğrultuda bir halkın egemen şekilde belli sınırlara sahip topraklarda yaşadığı yer yurt olarak bilinir. Ailesi ile birlikte yuvasını kurduğu ve yaşamını sürdürdüğü alandır. Böylesi önemli bir anlama sahip olduğu için pek çok cümle içerisinde değerlendirilir.

İçinde Yurt Kelimesi Geçen Örnek Cümleler

‘’Yurtta sulh cihanda sulh.’’ Mustafa Kemal Atatürk

‘’Ben yurdumu çok seviyorum.’’

Haberin Devamı

 ‘’Bu yurtta yaşamak güzeldir.’’

 ‘’Benim yurdum her açıdan güçlüdür.’’

‘’Yurdumu alçaklara uğratma sakın.’’ Mehmet Akif Ersoy

 "Her konuda yurdumuza sahip çıkmalıyız.’’

‘’Herhangi bir yurdu ülke yapan yurttaşlardır.’’

‘’Ben yurdumu düşmanlara karşı sonuna kadar savunacağım.’’

‘’Onlar yurdunu çok sever.’’

Görüldüğü gibi bu şekilde yukarıda olan cümleler gibi daha pek çok örnek ele almak mümkün. Özellikle yapılan bu örnekler ile beraber günlük yaşamda ya da birçok farklı yerde vatan ifade edilir. Bir ülkenin yuvası ve evi olarak da ifade edilebilecek olan yurt sözcüğü, bu yönüyle önemli bir yere sahiptir.