EğitimYarasa Nasıl Çoğalır, Yarasalarda Üreme Nasıldır? Yarasalar Nasıl Ürer?

Yarasa Nasıl Çoğalır, Yarasalarda Üreme Nasıldır? Yarasalar Nasıl Ürer?

07.06.2021 - 10:44 | Son Güncellenme:

İlginç olan canlılardan biri de yarasadır. Yarasa herkesin net olarak görebildiği canlı türleri değildir. Kişiler yarasalar hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak adına araştırma yapabiliyor. Özellikle yarasaların nasıl çoğaldığı ve nasıl ürediği merak edilen bir konudur. Yarasa nasıl çoğalır, yarasalarda üreme nasıldır? Yarasalar nasıl ürer? Yarasaların üremesiyle ilgili merak edilen tüm detaylar.

Yarasa Nasıl Çoğalır, Yarasalarda Üreme Nasıldır Yarasalar Nasıl Ürer

Yarasalar, genellikle kış uykusuna yatmadan çiftleşen canlılardır. Yarasaların en büyük özelliği, spermleri depolayarak istediği zaman kullanabilen canlı olmasıdır.

Haberin Devamı

 Yarasa Nasıl Çoğalır? Yarasalarda Üreme Nasıldır?

 Her canlı farklı şekilde üreme yapabiliyor. Çok fazla bilinmeyen canlıların nasıl ürediği kişilerin merak ettiği konular arasında bulunuyor. Özellikle herkesin çok merak ettiği yarasaların nasıl ürediği araştırılan bir bilgidir. Canlıları yakından takip eden bireyler, yarasaları mercek altına alarak inceleyebiliyor. Herkesin net olarak göremediği yarasaların, üreme süreci yakından takip edilebiliyor. Yarasalar, memeli canlılar olarak biliniyor.

 Yarasalar çiftleşme yöntemiyle üreyebilen canlılardır. Yarasaların diğer canlılardan çok farklı özellikleri bulunuyor. Özellikle dişi yarasalar, erkek spermlerini bünyesinde istediği kadar depolayabiliyor. Depolanan spermler genellikle yarasalar istediğinde kullanılabiliyor. Yarasalar depolanan spermi kullanmak istediğinde üreyebiliyor. İlginç bilgiler arasında yer alan sperm depolaması, memeli hayvanlar içerisinde sadece yarasalara özgü bir durumdur.

Haberin Devamı

Yarasalar Nasıl Ürer?

 Herkesin merak ettiği konulardan biri de, yarasaların nasıl üreme yaptığıdır. Bilindiği üzere yarasalar kış uykusuna yatan canlılardır. Yarasaların büyük çoğunluğu kış uykusuna yatmadan çiftleşebilir. Çiftleşen yarasalar doğum olana kadar birlikte görülmez. Dişi yarasalar doğum yapana kadar genellikle oluşturulan doğum koğuşlarında yaşamını devam ettirir.

 Yarasalar çiftleştikten belirli süre sonra, dişi yarasanın spermi kullanmasıyla doğum süreci başlar. Dişi yarasalar istediği zaman depoladığı spermi yumurta haline getirir. Döllenme yaşanmasıyla birlikte, dişi yarası doğum sürecine kadar kendi koğuşunda erkekten ayrı olarak doğumu bekler.