EğitimWordart Nedir, Ne İşe Yarar? Wordart Nasıl Kullanılır?

Wordart Nedir, Ne İşe Yarar? Wordart Nasıl Kullanılır?

16.04.2022 - 03:16 | Son Güncellenme:

Öğrenimde görsel kullanımı oldukça önemli olabilmektedir. Özellikle şekiller kullanılarak yapılan öğrenme daha akılda kalıcı olduğu kadar dikkat çekicide olmaktadır. Wordart uygulaması bu amaçla hizmet veren bir internet sitesidir. Belirlemiş olduğunuz kelimeleri farklı şekiller kullanarak hazırlamanıza ve görsel olarak zenginleştirmenize yardımcı olmaktadır. Peki, wordart nedir, ne işe yarar? Wordart nasıl kullanılır detayları ile derledik.

Wordart Nedir, Ne İşe Yarar Wordart Nasıl Kullanılır


Wordart bir kelime bulutu oluşturma aracıdır. Bu konuda belirlemiş olduğunuz kelimeleri seçmiş olduğunuz şekiller içine yerleştirerek mükemmel bir görsel oluşturmaktadır.

Wordart Nedir, Ne İşe Yarar?

Wordart, şekiller içine o şekille ilişkili kelimeleri yerleştirebileceğiniz bir resim oluşturma aracıdır. Özellikle okullarda ders içeriklerini öğrencilere öğretmede büyük yardımcı olmaktadır. Wordart internet sitesine girerek konunuz ile alakalı resimleri yükleyip farklı kelimeler ekleyebilirsiniz. Şeklinizi oluşturduktan sonra bilgisayarınıza kaydedebilir ya da direkt olarak yazdırabilirsiniz.

Wordart Nasıl Kullanılır?

Wordart kullanımı oldukça basittir. İnternet sitesine giriş yaptıktan sonra oluştur seçeneğini kullanarak, kelimelerinizi ve resminizi seçebilirsiniz. Oluşturma aracında kolay bir şekilde kelimelerin yazım şeklini, resim üzerinde görünümünü yer alacağı alanı, rengini ve boyutunu ayarlayabilirsiniz. Resminizi oluştururken dilediğiniz zaman ön izleme yaparak görünüme bakabilirsiniz.

Ön izleme sonrası dilediğiniz şekilde resminizde oynama ve değişiklik yapabilirsiniz. Son olarak resminizi oluşturduktan sonra "indirme" alanını kullanarak dilediğiniz uzantıda resmi indirebilirsiniz. Dilerseniz platformda yer alan yazdırma seçeneğini kullanarak direkt olarak yazdırma yapabilirsiniz. Wordart ile okulda ve evde ders çalışmayı zevkli hale getirebilirsiniz.