EğitimWaifu Nedir? Waifu Ve Husbando Ne Demek?

Waifu Nedir? Waifu Ve Husbando Ne Demek?

19.12.2021 - 02:50 | Son Güncellenme:

Waifu kelimesi, İngilizcede ''eş'' anlamına gelen wife sözcüğünden türetilmiştir 2000'li yılların başından itibaren yaygın olarak kullanılmaya başlanan waifu terimi, animasyon türündeki filmlerde yer alan karakterlere ilgi duymak anlamına gelir. Bazı psikologlar bu ilgiyi ''virtual admiration'' yani ''sanal hayranlık'' olarak adlandırmıştır. Waifu ve Husbando terimlerini detaylı olarak derledik.

Waifu Nedir Waifu Ve Husbando Ne Demek


Husbando kelimesi ise Husband sözcüğünden türetilmiştir. İngilizcede Husband, koca anlamına gelir.

Waifu Nedir?

İzleyicilerin, hayranlık derecesinde ilgi duyduğu ve aşık olduğu kadın karakterlere waifu denir. Waifu'lar sadece animelerde değil manga türündeki filmlerde de yer alır. İzleyiciler, bu kişilerin gerçek olmadığını bilmelerine rağmen onlara sevgi duyarlar. Başta Japonya ve Güney Kore olmak üzere birçok ülkede, ilgi duyduğu waifu'ların posterlerini odalarına asan hayranlar vardır.

Bazıları kahve fincanlarına ve yastıklarına hayran oldukları anime karakterlerinin resmini bastırır. Waifu baskılı tişörtler, kazaklar ve çeşitli aksesuarlar da Uzak Doğu ülkelerinde ve internet sitelerinde satılmaktadır.

Waifu ve Husbando Ne Demek?

Kadın izleyicilerin hayranlık beslediği animasyon karakterlerine ise husbando denir. Birçok kişi bu durum sevimli bulsa da alanında uzman psikologlar, Waifu ve Husbando'lara duyulan ilginin tehlikeli olabileceğini dile getirmiştir.

Bazı psikiyatristlere göre çizgi film karakterlerine gösterilen aşırı, gerçeklik algısının yitirilmesine ve saplantıya dönüşebilir. Bu ise kişinin psikolojisini ve ruh sağlığını olumsuz etkileyebilir.

Bazıları ise bu durumu kişinin hayalindeki eşi idealize etmesi şeklinde yorumlamıştır.