EğitimÜniversitelerde ilk ders heyecanı

Üniversitelerde ilk ders heyecanı

29.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Üniversiteler, bilim insanları, bakanlar, rektörlerin verdiği ilk derslerle açılıyor. Bazı üniversitelerde flört şiddeti, bağımlılık, psikolojik sağlamlık gibi eğitimler verilirken konserler, eğlenceler, sıra geceleri düzenleyen üniversiteler de var.

Üniversitelerde ilk ders heyecanı

OZAN ÖMER KADÜKER- Üniversitelerde, 2024-2025 eğitim öğretim dönemi başlıyor. Bu kapsamda üniversitelerde, liseden yeni mezun olan öğrencileri üniversite yaşamına adapte edebilmek, öğrencilerin uyumunu kolaylaştırmak için çeşitli oryantasyon programları düzenleniyor. Bazı üniversitelerde yurt, kampüs imkânları anlatılıp kulüp tanıtımları yapılırken bazılarında ise ilk derslere bakanlar, rektörler, bilim insanları, kaymakamlar giriyor. Bazı üniversitelerde ise flört şiddeti, yükseköğrenimde etik ilkeler, psikolojik sağlamlık… gibi dersler veriliyor. Öte yandan sıra gecesi düzenleyen, yöresel yemekleri tanıtan üniversite ve fakülteler de var.

Haberin Devamı

Flört şiddeti eğitimi

Üniversitelerde düzenlenen etkinlikler şöyle:

* Hacettepe Üniversitesi’nde “ÜNİ101: Üniversite Yaşamına Giriş” dersi, 6 bin 985 öğrencinin katılımıyla Beytepe Yerleşkesi Açık Amfi’de gerçekleştirildi. Ayrıca Dijital Bağımlılıklar, Yakın İlişkiler ve Sınırlar, Çevre Müfettişliği, Psikolojik Sağlamlık gibi eğitimler de verildi.

* Boğaziçi Üniversitesi’nde 44 öğrenci kulübü ve 25’ten fazla topluluk öğrencilerin uyum süreçlerine destek oldu. Spor aktiviteleri, müzik dinletisi, yarışmalar ve sahne etkinlikleri yapıldı. Öğrencilere ‘Kariyer Başlangıcında Hazırlık Eğitimi’ ve ‘Flört Şiddeti’ gibi birçok konuda eğitim verildi.

* İstanbul Teknik Üniversitesi’nde akademik yıl açılışı, Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın “Beyin Kanseri Tedavisi İçin Potansiyel Bir Aday” konulu dersiyle başladı.

Haberin Devamı

* Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun katıldığı törenle hizmete açıldı. Bakan Memişoğlu ayrıca açılış dersini yaptı.

* Süleyman Demirel Üniversitesi’nde ilk ders uzaya giden ilk Türk astronot Alper Gezeravcı tarafından verildi.

* Muş Varto Gıyasettin Bingöl Meslek Yüksekokulu’nda Kaymakam Musa Ayyıldız, öğrencilerle bir araya gelerek ilk dersi gerçekleştirdi.

* Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Üniversite Yaşamı, Bireysel İyi Olma Hali gibi seminerler verilecek.

* Harran Üniversitesi’nde 1-3 Ekim’deki oryantasyon günlerinde sıra gecesi, karaoke, dart, sportif faaliyetler gibi birçok etkinlik yapılacak.

* Atatürk Üniversitesi’nde, Erzurum’un sosyal ve kültürel hayatından öğrenci ilişkilerine, kariyer planlamasından sosyal medyanın doğru kullanımına kadar pek çok farklı konu başlığında bilgilendirme sunumları yapılacak.

Öğrenciler karşılanıyor

Gençlik Spor Bakanlığı’na bağlı yurtlarda ilk defa kalacak öğrenciler için de 81 ilde tanıtıcı stantlar kurularak otogar, tren garı ve havaalanlarında gençler ve aileleri karşılanıyor. Stantlarda, gençlere ve ailelerine üniversite veya yurtlara nasıl ulaşacakları konusunda rehberlik hizmeti sunuluyor.

Haberin Devamı

Ayrıca “Gelin Tanış Olalım” gezileriyle şehre yeni gelen gençlere ve ailelerine şehrin tarihi ve turistik yerleri, gençlik merkezleri ve şehrin önemli noktaları tanıtılıyor.