EğitimTotem Yapmak Ne Demek, Ne İşe Yarar? Totem Örnekleri Nelerdir?

Totem Yapmak Ne Demek, Ne İşe Yarar? Totem Örnekleri Nelerdir?

24.07.2022 - 02:55 | Son Güncellenme:

Totem yapmak, kişilerin istedikleri sonuca ulaşmak için yaptıkları şeylerdir. Bir durumun gerçekleşmesi ya da gerçekleşmemesi için yapılan her şeye totem denir. Totem herkes için farklı olabilir ve mantıklı olmak zorunda değildir. Totemin ne işe yaradığını ve totem örneklerini de sizler için derledik.

Totem Yapmak Ne Demek, Ne İşe Yarar Totem Örnekleri Nelerdir


Totem yaparak olayların istendiği gibi sonuçlanmasını sağlamak mümkündür. Tecrübelere göre totemler oluşur ve bu nedenle de kişiden kişiye değişir.

Totem Yapmak Ne Demek, Ne İşe Yarar?

Totem yapmak, istemem sonuca müdahale için kişilerin kendi kendilerine bir şeyler yapması demektir. Totem yapmak kişilere göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle genelde bir totem birine göre mantıklıyken birine göre saçma gelebilir. Totem için yapılan hal ve hareketler totem inancı ile beraber isteklerin büyüklüğünü gösterir. Totem inancı yapmak da kısaca istenen sonuç için kendi kendine yöntem geliştirmek anlamına gelir.

İstediğimiz bir şeyin olması için kendi kendimize yaptığımız hareketler ya da aktiviteler totem olarak adlandırılabilir. Herkesin totemi farklıdır ve bu totemi gerçekleştirme halleri de farklı olabilir. Bazı konularda totem daha fazla yapılırken bazı konularda ise yapılmaz. Totemlerin kökeninde genellikle kişilerin ellerinde olmayan isteklerini yönetme isteği ya da çevre koşulları vardır.

Totem Örnekleri Nelerdir?

Totem, kişilerin daha öncesinde edinmiş oldukları tecrübe olumsuz ya da olumlu iki sonuç gerektirir. Kişinin edindiği deneyim sonucu bir faaliyeti ya da eylemi gerçekleştirmezse istediği sonuca erişemez. Bu nedenle de totem yapmak durumunda hisseder. İkinci durumda da kişiler önceden belirledikleri hareketleri tekrar ederse ve yeniden yaparsa istedikleri sonuca ulaşırlar. Örneğin bir taraftar maç sırasında en sevdiği formayı giydiyse ve maç galibiyet ile sonuçlandıysa bir sonraki maçta da kazanmak için aynı formayı girer. Ya da bir öğrenci sınav öncesi çikolata yediğinde sınavı iyi geçtiyse bir sonraki sınavın da iyi geçmesi için sınavdan önce çikolata yer.