EğitimTo Do List Ne Demek, Türkçesi Nedir? To Do List Nasıl Hazırlanır?

To Do List Ne Demek, Türkçesi Nedir? To Do List Nasıl Hazırlanır?

13.04.2022 - 04:26 | Son Güncellenme:

Günümüzde liste oluşturmak, bazı insanlar için bir hobi ya da alışkanlıkken bazıları için bir zorunluluktur. İşlerin çok daha hızlı ve düzenli bir şekilde yapılması için hazırlanan listeler, kişinin motivasyonunu da arttırır. To do list terimi, yakın geleceğe dair planları kapsayan listeler için kullanılır. "To do list" teriminin anlamını ve liste hazırlarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini derledik.

To Do List Ne Demek, Türkçesi Nedir To Do List Nasıl Hazırlanır

List ile eş anlamlı olan İngilizce kelimeler şunlardır:

1- Book (Kitap anlamında da kullanılan book sözcüğünün yan anlamı listedir.)
2- Beadrool (Bu kelime hem liste hem de katalog anlamında kullanılır)
3- Scroll (Scroll taslak ve liste demektir)

To Do List Ne Demek, Türkçesi Nedir?

To Do List kelimesinin Türkçe karşılığı yapılacaklar listesidir. Kişinin, yakın gelecekte yapmak istediklerini alt alta sıraladığı listelere to do list denir. Bu listeler haftalık, aylık ya da yıllık olarak hazırlanabilir.

To Do List Nasıl Hazırlanır?

To Do List, internetten ücretsiz olarak indirilebilen şablonlarla hazırlanabilir. Bu şablonlar hem özel hayatta hem de iş yaşamında kullanılabilir. Liste hazırlanırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri kronolojik sıraya göre ilerlemektir.

Örneğin yıllık bir listede en yakın tarihten başlanarak kademe kademe ilerlenmelidir. Mutlaka yapılması gereken şeylerin dışında, alternatif planlar ve taslaklar da oluşturulmalıdır.

Yapılması gereken şeylerin yanına mutlaka tarih ve saat de yazılmalıdır. Örneğin:

22 Nisan 2022 - Louvre Müzesi ziyaret edilecek.